Sandalyeler özellikle düğün, nişan ve özel günlerde üzerlerine özel süsler yapılarak giydirilirler. Ev, işyeri, restoran, otel gibi işletmelerinizde de sandalyelerinizi konseptinize göre giydirebilirsiniz.

İsterseniz evlerinizde de sandalyelerinizi evlerinize göre giydirebilir hem hobi olarak bunu uygulayabilir hem de evlerinizi renklendirebilirsiniz. 
Sandalyeci mağazalarında bazen görürsünüz. Giydirilmiş şekilde teşhir edilir sandalye. Bunlardan da örnekler alabilirsiniz. Ayrıca kendiniz de bu konudaki el becerinizi geliştirerek, deneyerek de harika modeller üretebilirsiniz.

 Sandalye giydirmenden önce hangi konsepte göre uygulanacağı önemlidir. Eğer bir düğün organizasyonu için sandalye giydirilecek ise özel teknikler kullanılabilir. Sandalyelerin ahşap, plastik olması giydirme tekniklerini değiştirir. Düğün organizasyonlarında genelde saten kumaşlar ile giydirme işlemi yapılır. Farklı dikim teknikleri ile giydirilen sandalyeler düğün sahibinin isteği üzerine renklendirilir. Sandalyeler ile birlikte elbette masaların da aynı model, renk ve tarza göre renklendirilmesi gerekir. Genellikle sandalyelerin arkasına fiyonk, çiçek gibi figürler yapılır. Bazı düğünlerde veya nikâhlarda görebilirsiniz, kız tarafının oturduğu yerlerdeki sandalyeler gelin duvağı gibi, erkek tarafının oturduğu sandalyeler ise damatlık figürleri ile giydirilir. Otel ve cafelerde ise durum biraz daha farklı. Büyük otellerde çok fazla sandalye olduğundan dikim işlemi toplu yapılır. Şık ve temiz olması önceliktir. Ancak küçük pansiyon ve işyerlerinde durum biraz farklı. İş yerinin nasıl bir konsepte olduğu önemli. Spor, canlı iş yerlerinde genelde, dış mekân olsa bile, sandalyeler genellikle giydirilmez. Ancak doğal ve eskitme tarzı cafelerde daha çok ahşap sandalyeler kullanıldığından çok farklı giydirme tarzları yakalanabilir. Sandalyelerin arka bölümlerine cansız çiçeklerden saksılar yapılabildiği gibi, değişik minder ve renk alternatifleri ile de canlılık katabilirsiniz. Sandalyeci mağazalarında işletmeleriniz için sandalye seçerken bir yandan da ilerde bu sandalyeleri nasıl giydireceğinizi düşünseniz iyi olur. Sonradan karar vermesi daha zor olabilir.

Sandalyeci mağazalarından sandalye alırken kullanım alanlarına göre giydirme tekniklerini de konuşabilirsiniz. Benim görüşüm plastik sandalyeler giydirilme açısından hem farklı çeşitleri size alternatif olarak sunmaz hem de çok şık durduğunu söyleyemem. Ancak özellikle ahşap sandalye modelleri üzerinde giydirme teknikleri çalışmak çok farklı. Sürekli yenileyerek kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz. Yaptığını bir model üzerinden hareketle aklınıza farklı modeller de gelebilir. Bu modeller içerisinde en beğendiğinizi uygulayabilirsiniz. Özellikle minder seçeneklerinizi yenileyebilirsiniz. Giydirme seçeneklerinizin yanında ahşap sandalyeler üzerinde farklı boyama, yakma işlemleri ile de evinizde ise kendi tarzınızı eğer işletmenizde yapıyorsanız konseptinizi daha güzel yansıtma şansı yakalarsınız. Denemeden vazgeçemezsiniz.