Herkes sandalyelerini alırken birçok konuya dikkat eder fakat dikkat edilmesi gereken ve sonradan başınıza iş çıkaracak bir konu daha vardır aslında toplumda genel olarak bu konuya çok az dikkat edilir. İşte toplumun çok az olarak dikkat ettiği bu konu kesin olarak sandalyenizin döşemesidir. Döşeme derken şunu kast ettiğimizi unutmayın sandalyeler de kullanılan kaplama örtüleridir, sandalyelerinizi alırken bu konuya dikkat etmelisiniz, kullanıma bağlı olarak sandalyelerin döşeme kısmı bir zaman sonra aşınma ve yıpranmalar gösteriyor.

  Aşınma ve yıpranma durumlarında ise sandalyelerinizin döşeme kısmını kaplama yaptırarak yenileyebilirsiniz. Bu gibi durumlar da hemen sandalyelerinizi değiştirmek yerine bu şekilde alternatifler düşünebilirsiniz  Pekâlâ, sandalyelerinizin kaplamasını bir sandalyeci mi yapacak yoksa siz mi yapacaksınız. Bu sorunuzun cevabı olarak bu yazı da evde sandalye nasıl kaplanır onu paylaşmak istiyoruz! Tabi ki sandalyenizin durumu öncelikli olarak önemlidir. Şu şekilde eğer sandalyeniz kolçaklı ise yani kolçaklı dahi olmuş olsa bile sandalyenizin kaplamasını evde yapabilirsiniz. İlk yapacağınız iş olarak sandalyenizin üzerin de var olan aşınmış veya yırtılmış olan kaplama bezleri yahut döşemeyi çıkarmanızdır, bu işlevi yaparken ise dikkat etmeniz gereken konu şudur, kaplamanız eğer yapıştırma ise çıkarma işleminiz biraz kolay olabilir fakat eğer kaplamanız zımbalı ve aynı zaman da yapıştırma ise bu işlem gerçekten zor olacaktır öncelikle zımbaları sökmelisiniz daha sonra ise yapıştırma olan kaplamanızı içindeki veya altında ki süngere zarar vermeyecek şekil de yavaş bir şekilde kaldırmanız gerekmektedir. Bu işleminizi tamamladıktan sonra ise size lazım veya gerekli olan malzemeler;

  Bir adet makas

  yapıştırıcı en temel malzemedir.

 Bunu yanı sıra ise eğer sandalyenizin süngeri eskimiş ise size bir veya kaç adet sandalyeler var ise o sayıda sünger de gerekmektedir ayrıca istediğiniz model ve görüntüye sahip birkaç metre bez de temel malzemeleriniz arasında. Yapmanız gereken çok basit bir şekilde sandalyenizin oturma veya sırt kısmının ölçülerinde aldığınız bezden kesmek olacak. Ardından aldığınız bezi ölçülerine göre bir kesim sağlayıp bu ölçüler de dikim yapabilirsiniz ya da direkt olarak yapıştırma ve zımbalama işlemi yapabilirsiniz. Bu işlemler için sandalyeci aramanıza gerek yok umarız bu yazı ile sizlere yardımcı olabilmişizdir.