Mobilya Perakendesinin Geleceği Nasıl Olacak?

Son yıllarda Türkiye'mizde pek çok perakendeci ekonomideki dalgalanmalar ve tüketicilerin satın alma alışkanlıklarındaki değişikliklerden dolayı bazı iniş ve çıkışlar yaşamıştır. Bu ve diğer faktörler hiç şüphesiz mobilya perakendeciliği dünyasını etkiledi ancak Türkiye'nin mobilya piyasası belirli bir büyümeyi ve yurt dışına açılmayı başardı. İnşaat sektörü'nün lokomotif olduğu ülkemizde büyüme gösteren mobilya sektörü tüketicilerin alışkanlıklarının değişmesini yakından takip etmek zorundadır.

Tüketiciler mal araştırmak ve satın almak almak için yeni yollar buluyor bu yüzden pazarlama ve satış stratejilerinin değişmesi gerekiyor. Fakat unutmadan müşterilere ulaşmada geleneksel yollar hala devam etmektedir.

Çalışmaya devam eden şeylere bağlı kalarak nasıl adapte olacağını bilmek, mobilya perakendeciliğinin gelecekteki başarısının anahtarı olacaktır.

Ülkemizde online mobilya satışları internetin yaygınlaşmasıyla çarpıcı bir şekilde artarken müzik, video, elektronik ve ev dekoru gibi ürün kategorilerinin aksine, mobilya pazarına online giriş oranı nispeten düşük kalmaktadır ancak istikrarlı bir büyüme kaydettiğini gözlerden kaçırmamak gerekir.

Online mobilya satışlarının başarısı birkaç faktöre bağlanabilir.

  • Mobilyalar online olarak zor satılmaktadır ve mobilyaların gönderilmesi diğer ürünlere göre maliyetli ve emek gerektiren bir süreçtir.
  • Hepsiburada, N11 gibi Türkiye'nin e-ticaret devleri küçük ev mobilyalarını ve aydınlatma ürünlerini satmakta başarılı olabilir fakat bu satışların mobilya satışı yapan işletmelere negatif yönde bir etki yapmamıştır.

Perakendeciler varlıklarını Online ortama taşıyor.

Yapı Marketleri birçok online oyuncuya göre avantajlı olsada, online perakende satış geleneksel satış yapan mobilya işletmelerine satışlarını artırmak ve daha fazla müşteriye ulaşmak için fırsat sunabilir.

İşletmelerin online varlığını web siteleri ve sosyal medya aracılığıyla artırması perakendecilere, yapı marketlerindeki fiyat ve kalite noktasında avantaj sağladı.

Günümüzün İnternet odaklı dünyasında, yapılan araştırmalar, tüketicilerin yüzde 75'inin, bir satın alma işlemi yapmak için fiziksel bir mağazayı ziyaret etmeden önce online ürünleri araştırdıklarını göstermiştir. Online pazarlama ve mağazacılığın esas olarak müşterileri bir mağazanın kapısına götürmesi gerçeği maalesef fark edilmiyor.

Mobilya perakendeciliğinin geleceğinde, online varlığını harika bir mağaza deneyimi ile dengelemek için stratejilerini etkili bir şekilde yeniden şekillendiren işletmeler en fazla başarıya ulaşmaya devam edecektir.

Teknoloji daha iyi bir alışveriş deneyimini destekliyor

Mobilya perakendecileri, online varlığını sürdürmenin yanı sıra, mobil uygulamalar ve web siteleri de dahil olmak üzere yerleşik ve gelişen teknolojileri benimseyerek genel müşteri deneyimini geliştirmek için çalışıyor. Artan sayıda insan çeşitli cihazlara göz atmak ve bunları satın almak için mobil cihazlarını kullandığından, mobilite düşünülerek müşteri katılımı stratejileri planlamak artık her zamankinden daha önemli. Pek çok perakendeci, satış ortaklarının müşterilerine daha iyi hizmet verebilmesi için mağazalarda mobil cihazları kullanmaya da başlıyor.


Sandalye
Masa
Koltuk
Berjer
Bahçe