Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Konya'nın Yunak ilçesi, geniş bağlantı ağıyla da pek çok il ile bağlantı imkanı sunmaktadır. Öyle ki Lidya Devleti'nin Kral Yolu buradan geçer. İlçe doğal güzellik açısından da oldukça zengin topraklara, dağlara ve ormanlara sahiptir.

Yöre insanları daha çok bağcılık ile uğraşır. İlçe merkezinde pek çok mağara ve sığınak kalıntıları bulunmuştur. Aynı zamanda ilçe içerisinde yer alan Turgut Kasabası'nda Miskamit şehir harabeleri her almaktadır. Harunlar Köyü civarında ise kale yıkıntıları, Hursunlu Köyü civarında Taşkınlar yaylasında kale ve şehir harabeleriyle kültürel yönden çok zengindir.

Konya Yunak ilçesinde bulunan evlerde, koltuk ve mobilya seçimi nostaljik havaya uygun olarak yapılmaktadır. Yöre halkı tarihi miraslar ile iç içe yaşadığından, geçmişini temsilen bugünkü yaşamlarında da bağcılık ve sandalye imalatçısı mesleğini icra etmeye devam etmektedir. Mekanlarda kullanılan ahşap tonet sandalye ve türevleri bunun en iyi örneklerinden biri haline gelmiştir.