Zengin coğrafyası, kültürü ve tarihi ile dikkat çeken Isparta'nın Yenişarbademli ilçesi, her yıl düzenlenerek gelenekselleştirilmiş olan Geleneksel Pınargözü Kültür Şenliklerine'de ev sahipliği yapmaktadır.

Aynı zamanda Dağcılık Şenliği'de aktif olarak yapılan sosyal aktivitelerden biridir. Bu büyük organizasyon ilçede yer alan Melikler Yaylası'nda gerçekleşmektedir.Bölgede yer alan su değirmeni ve çevresinde yer alan cafe tarzı işletmeler görülmeye değer yapıdadır.

Bu topraklar uzun süre boyunca Osmanlı egemenliği altında kalmıştır. Zengin bir kültüre sahiptir. Sandalye imalatçısı mesleği gelişmiştir fakat modernlikten de asla ödün verilmemektedir. Öyle ki otel tarzı yerlerde genellikle koltuk ya da berjer gibi modern mobilya kullanımı yapılmaktadır.

Burası doğal bir mekan olduğundan genellikle evlenecek çiftlere hitap eden yapısı vardır. Bölgede büyük organizasyonlar düzenlemek mümkündür. Ziyaretçi konforuna önem verildiğinden gelin damat sandalyeleri ve salon alüminyum sandalye seçimine özen gösterilir. Hem doğal hem de tarihi olan bu ilçeyi sizler de mutlaka ziyaret etmelisiniz.