Çanakkale Yenice ilçesine ilk yerleşimler 19. yüzyıl başlarında başlamıştır. İlk defa Kınık boyu Türklerinin Kızıl keçeli grupları Asar Dağları'nın kuzeye bakan yamaçlarına yerleşmiş ve buranın gelişimine önemli katkılar sağlamışlardır.

Çanakkale Yenice ilçesi, ilk zamanlarda İnceköy olarak isimlendirilmelidir. Aynı zamanda 1936 yıllarına kadar Yenice ilçesinin Balıkesir Gönen'e bağlı olduğu bilinmektedir.Yenice, günümüzün en çok ziyaret edilen popüler kentlerinden biri haline gelmiştir.

Bu bağlamda her yıl binlerce turiste kapılarını açmaktadır. Çanakkale'nin Yenice ilçesinde sandalye imalatçısı mesleği yaygınlaşmıştır. Bölgede birbirinden farklı alanlarda sandalyeci bulunur. Genel anlamda ahşap yapılı malzemelerin ön plana çıkması, burayı özel kılan nedenlerden biri haline gelmiştir.

Burada bulunan otel, kantin ve çay bahçesi mekanları hem turistler tarafından sürekli ziyaret edilir. Cafe tarzı mekanlarda kullanılan koltuk ve berjer tarzı mobilyalar, bölgenin daha modern bir havaya sahip olmasına vesile olmuştur.