Isparta ilinin Uluborlu ilçesi bir antik kent özelliği taşımaktadır. Bünyesinde pek çok sosyal tesis ve müze gibi önemli yerler bulunur. Hem yurt içinde hem de yurt dışında ünlü olan Kiraz ve Yağlı Pehlivan Güreş Şenlikleri'ne ev sahipliği yapan bir merkez konumundadır.

Bu etkinlikler Haziran ve Temmuz ayları arasında yapılmaktadır.Bölgenin tarihsel yapısına bakıldığında ise Bizans döneminden izlere rastlamak mümkün olacaktır.

Bu dönemlerde Apollonia ismi ile anılan bir ilçe olarak bilinmektedir. Bölgede yer alan pek çok otel ya da cafe gibi işletmeler tarihi dayanak göstererek bu ismi işletmelerine koymuşlardır.

Isparta Uluborlu ilçesinde; Apollonia Antik Kenti, Uluborlu Kalesi, Gargılı Lala Medresesi (Taş Medrese), Alaaddin Camii (Ulu Cami), Karabey Hamamı, Baltabey Hamamı, Cirimbolu Su Kemeri, Büyük Çeşme, Aslanlı Çeşme, Gafle Çeşmesi ve Muhittin Çeşmesi gibi yapılar tarihidir.Bölgede sandalye imalatçısı mesleği de önemlidir. İşletmelerde genellikle teak masalar ve alüminyum masa kullanılmaktadır.