Tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesi, sosyal tesis ve tarihi mekanlarıyla dikkat çekmektedir.

Gasgallardan, Etilere, Dorlardan Kimmerler ve Lidyalılara kadar bir çok farklı topluluğun yerleşim alanı olan bu topraklar en son Osmanlı egemenliği altına girmiştir. İlçenin Zımbıllı tepesinde bulunan Pompeiopolis höyüğü en çok dikkat çeken mekanlar arasında yer almaktadır.

Pompeiopolis höyüğü içerisinde zamanın Akropol eyalet valisinin sarayı, mabeti ve dönemin ileri gelenlerinin evleri bulunur. Bölgede yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan tarihi eserler ise Kastamonu müzesinde ziyaretçilere sunulmaktadır.

Pek çok tarihi mekan içinde ve yakınında yer alan cafe ve pastane tarzı mekanlar da yine bölgenin tarihi dokusuna uygun bir şekilde inşa edilmiştir.Özellikle de ilçeye adını veren ve uzun bir tarihi sürece tanıklık etmiş olan Taşköprü yakınında yer alana otel ve restoranlar ziyaretçilerin odak noktasında yer almaktadır. Mekanlarda kullanılan ahşap modern kollu saldalye her geçen gün daha da popülerleşerek, yörenin bilinen yönlerinden biri haline gelmiştir.