Isparta merkeze 101 kilometre uzak olan Sütçüler ilçesi, zengin coğrafyası ve tarihi ile dikkat çekmektedir.Bölgede su sporları başta olmak üzere fotoğraf safariciliği, dağcılık, yaylacılık, kamp ve karavancılık ve av turizmi gibi aktiviteler sık sık yapılmaktadır.İlçe tarihi M.Ö. 130 yıllara kadar dayanmaktadır. Uzun süre boyunca Selçuklu Devleti hakimiyeti altında kalmış bir ilçe olduğunu söylemek mümkündür.

Bölgede yer alan cafe ve otel tarzı oluşumlar genellikle Adada Antik Kenti, Sefer Ağa Camii, Taşkapı Harabeleri, Sığırlık I Kalesi, Sığırlık II Kalesi, Zorzila Harabeleri, Kocaköy Harabeleri, Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Karacaören Barajı, Tota Dağı Orman İçi Dinlenme Yeri, Kent Ormanı Mesire Yeri, Köprüçay Havzası ve Beydili Köyü çevresinde yer almaktadır.İlçenin önemli mekanlarında genellikle ahşap katlanır sandalye kullanılmaktadır.

Çünkü bu mekanlar hem gece hem de gündüz olmak üzere iki farklı konsepte bürünebilmektedir. Fakat restoran tarzı yerlerde daha çok döküm masa kullanılmaktadır.