İstanbul il merkezinin 69 km batısında bir sahil şehri olan Silivri, Trakya´nın girişi sayılabilir. 180.000 sabit nüfusu, yazın ilçede bulunan yazlıkların dolmasıyla üçe katlanır. İstanbul´un en bilinen kaçış noktalarından biri olan Silivri´ye, Ankara´dan bile yazlıkçı gelir.

Semizkum ve Gümüşkaya denize girilebilecek en iyi iki yerdir. Köftesi ve yoğurdu ile meşhur ilçe, Trakya´nın önemli büyükbaş hayvancılık merkezlerinden biridir. Silivri Çayı(Fener Deresi/Sülüklü Dere) üzerinde bulunan Mimar Sinan Köprüsü ise eski Edirne-İstanbul yolunun önemli bir geçiş noktasıdır.

Görülmesi gereken bir başka Silivri harikası ise Silivri Kalesi´dir. Kaleyi kimin yaptırdığı meçhul fakat Bizans imparatoru Justinyen´in ve Osmanlı hükümdarı Sultan II.Bayezid´in depremler sonrası hasar gören kaleyi tamir ettirdiği biliniyor.

Silivri Sandalye İmalatçısı

Ayrıca Ortaköy mevkiinde bulunan at çiftliklerini de ziyaret edebilirsiniz. Silivri sandalyeciniz Palmiye Koçak Mobilya, yazın en hareketli ilçelerinden Silivri´de kafe, restoran, otel grubu için dayanıklı ve tasarım üstünlüğü olan sandalye, masa ve mobilya aksesuar ürünlerini üretir.Silivri sandalye imalatı www.palmiyekocak.com web sitemizi ziyaret ederek 5.000´den fazla ürünümüzü, ihracat yaptığımız ülkeleri ve referanslarımızı inceleyebilirsiniz.

Palmiye Koçak...`´Tarzınızı yansıtalım.´´