Isparta'nın Senirkent ilçesi, tarihi M.Ö. 3000 ve 1200 yıllarına kadar dayanmaktadır. Bölgede Yassıören Höyük (Yassıören), Güreme Höyük (Ortayazı), Garip Höyük, Tohumkesen Höyük (Büyükkabaca), Aralık Höyük (Büyükkabaca) ve Gençali Höyük´de (Gençali) gibi yerlerde önemli malzemeler gele geçirilmiştir.

Bölge Tymandos Antik Kenti'ne olan yakınlığı ile bilinmektedir. Uzun süre boyunca Selçuklu Devleti'nin egemenliği altında kalmış olan bu ilçenin ismi sınır kent anlamına gelmektedir.İlçede yer alan sosyal tesis ve otel gibi işletmelerin büyük bir kısmı Veli Baba Türbesi ve Gelincik Dağı gibi önemli tarihi ve doğal oluşumlu yerlerde konumlandırılmıştır.

Mekanlarda genel olarak iroko sandalyeler ve yemek masası takımı kullanılmıştır.Dekorlarda kullanılan herhangi bir malzeme bile modern oluşumlardan iz taşımamaktadır.

Çünkü buranın yerel halkı tarihine ve geçmişine özenle sahip çıkan yapıya sahiptir.Ahşap rustik sandalye gibi önemli dekor malzemeleri ise sandalye imalatçısı mesleğini icra edenler tarafından özenle üretilmeye devam edilmektedir.