Konya'nın en büyük ilçelerinden biri olan Selçuklu ilçesi, adını Anadolu Selçuklu Devleti'nden almıştır. Anadolu topraklarından kurulan ilk Türk devleti Anadolu Selçuklu Devleti'dir.

Selçuklulardan sonra Osmanlı Devleti hakimiyetine geçen bu topraklar, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasıyla biliniyor. Bağrında pek çok sultanlar yetiştiren, pek çok tarihi ana şahitlik eden bu ilçe, hem mimari yapısıyla hem de doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir.

İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük kenti olan Konya, Selçuklu ilçesindeki çay bahçesi, pastane, otel, restoran ve sosyal tesisleriyle dikkatleri çekerken, tarımsal anlamda da ön plana çıkmayı başarmıştır. Öyle ki ketin tahıl ambarı olduğu bilinmektedir.

Ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından birini karşılayan bu il ve ilçe sosyal anlamda da kendisini her geçen gün yenilemektedir.İlçede bulunan sosyal tesisler Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti'nin mimarisini yansıtmak amacıyla ahşap masa, avangart masa ve çam bahçe sandalyeleri gibi nostalji kokan objeleri kullanmaya özen göstermektedir.