Şeffaf Epoksinin Masa Yüzeylerinin Kullanımı

Bir katı ahşap şapı görsel olarak geliştirmek için dökme reçine kullanılması.Masif ahşap plakalar ve diğer masa üstleri bile epoksi reçine ile kapatılabilir ve ilginç ve sıra dışı mobilya nesneleri üretir.

Aşağıdakiler geçerlidir: ne kadar çatlak, ne kadar renkli veya ahşap o kadar eskiyse, görsel efekt o kadar etkileyici olur.Ancak başka avantajlar da var: Reçine, düşük viskozitesi nedeniyle ahşabın derinliklerine nüfuz eder ve içeriden korur, hoş bir yan etki, tamamen UV stabil bir vernik uygulaması ile desteklenen eş zamanlı UV direncidir.

Masanın Hazırlanması

Masif ahşap tahtadaki çatlaklar ve delikler maskeleme bandı ile kaplanır ve kaba bir çömlekçilik bileşiği önceden gözenekleri kapatır.İlk olarak, alt katlar sertleştikten sonra, tablonun üst kısmının görülebilir yüzeyindeki aynı yapıya benzer bir şekilde işlenir.Masif ahşap tahtadaki çatlaklar ve delikler maskeleme bandı ile maskelenir ve önceden daha hızlı bir döküm tabakasında dökülmüş olan delikler önceden kapanır, böylece yavaş sertleşen döküm reçinesi ahşabın derinliklerine çok uzun süre sızmaz.

Cilalı Bitmiş Masa

Dökme reçine SR1670, 5 mm'lik bir tabaka kalınlığında dökülmüş ve daha sonra sadece öğütülmüş ve cilalanmıştır. Cila ile yüksek parlaklığa sahip bir kaplama kesinlikle gerekli değildir, ancak yüzeyin temizleyiciler veya alkoller gibi agresif ortamlara karşı daha iyi cilalanabilir ve çizilmeye karşı dayanıklı ve kimyasal olarak kararlı olmasını sağlar.Şeffaf bir katın uygulanması, döküm reçinesi ile serbestçe ayarlanamayan veya seçilemeyen istenen bir mat efekt elde edebilir.

SR1670 döküm reçinesine sahip katı katman yapısı, ahşabın türüne ve tahılı bağlı olarak mobilyaları artıran güzel bir derinlik optiği yaratır.