Isparta ilinin Şarkikaraağaç ilçesinin tarihi M.Ö. 188 ve 133 yıllarına kadar dayanmaktadır. Bölge Bergama Krallığı tarafından ele geçirilmiş ve yapılan kazılarda bu uygarlığa ait pek çok belge elde edilmiştir.

Şarkikaraağaç ilçesinde birbirinden güzel tarihsel mekanlar bulunmaktadır. Buralar zaman içerisinde sosyal tesis ve cafe tarzı işletmelere dönüştürüldüğünden çok sayıda turistin de ilgisini çekmeyi başarmaktadır.

Bölgede yer alan doğal ve tarihi güzellikler; Beyşehir Gölü, Alaca Mescit, Sultan Fatih Cami (Cami-i Kebir), Kızıldağ Milli Parkı, Zengibar Kalesi, Ördekçi Kalesi, Anaboura Kalesi, Anaboura Antik Kenti ve Neapolis Antik Kenti'dir.İlçe tarihsel mekanları ve doğal gölleriyle ziyaretçi akınına uğramaktadır. Bölge yerel halkı geçimini sandalye imalatçısı mesleğinden sağlayabilmektedir. Aynı zamanda ilçede zaman zaman çeşitli organizasyonlar sergilendiğinden buralarda koltuk ve berjer kullanılarak ziyaretçi konforu ön planda tutulmaktadır.Çeşitli cafe tarzı mekanlarda ise cafe sandalyeleri ve kokteyl masa modelleri bölgenin tarihsel ritmine uygun olarak seçilmiştir.