Sandalyeler sağlığımız açısından en önemli mobilyalardandır. Özellikle iş hayatında kullanılan sandalye çeşitleri zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz için önemlidir. Bel, boyun fıtığı gibi birçok rahatsızlığa sebep olabilmektedir. Sandalyelerin üzerilerinde oturduğumuzda elbette sandalyelerin bizim sağlığımızı düşündüğünü söyleyemeyiz. Ancak biz sandalyelerin sağlıklı ve uzun ömürlü olmaları için çaba sarf etmekteyiz. Örneğin bir sandalyeci elinden ihtiyacımıza göre bir sandalye alırken, garantisine, ortopedik özelliklerine ve kalitesine bakarız. Çünkü uzun süre onun bizi taşıyacağınızı biliriz. Aldığımız sandalyeyi hangi ortamda kullandığımız çok önemlidir. Ofis ortamında kullandığımı ofis sandalyeleri ile evlerimizde kullandığımız çalışma sandalyeleri, mutfak sandalyeleri veya yemek masası sandalyeleri çok farklıdır. Onların farklılıkları elbette bizim oturma şekillerimizi ve bakımlarının da farklı olmasına sebep olmaktadır.

Sandalyeler

Ahşap ve metal aksamlı olmaktadır. Ahşap sandalyelerin bakımları daha zordur. Belki metal olanlara göre daha az sorun çıkarabilirler. Gerçi bunu eski ahşap sandalyeler için söyleyebiliriz. Çünkü şuan üretilen ahşap sandalyelerin çoğu makine sistemi ile hızlı üretim ve kaliteli ağaçların kullanımı ile üretilmektedir. Bu nedenle erken kırılabilir veya sorun çıkarabilirler. Ancak eski el üretimi mobilyacı emeği ahşap sandalyeniz varsa hem uzun ömürlü olur hem de sorunlar daha kolay halledilir.

Rattan Enjeksiyon Sandalyeler Dış Mekanlarda Uzun Ömür Olması Dolayısı İle Tercih Edilirler.

Sandalye ahşap ise, boyasında veya cilasında bir çizik var ise yeniden boyayabilirsiniz. Ayrıca vernikleyerek de uzun ömürlü ahşap sandalyelere sahip olabilirsiniz. Sandalyeci size ürünleri satarken genelde size bakım bilgileri vermez. Özellikle ofislerde veya mutfaklarınızda kullandığınız metal ayaklı sandalyelerin bakımı için pas gidericiler kullanılabilir. Bu tarz sandalyelerde koltuk bölümünde vida veya bağlantılar kontrol edilmeli. Tekerlekli ve dönen sandalyelerin aksamlarında zorlanmalar giderilmeli. Ayrıca bu noktalarda sesler ve tıkanmalar olabilir. Bu bölgelerin yağlanması ve özel bakım jelleri kullanılması da uygundur. Ayrıca bambu ve hasır sandalyeler için de farklı bakım yöntemleri vardır.

Bir sandalye almak için pek düşünmezsiniz. Ama aldıktan sonra uzun ömürlü olması için ise düşünürsünüz. Bakımları veya oluşan kırılma, kopma gibi sorunları nasıl gidereceğinizi bilemezsiniz. Sandalyeler sadece ev ve ofislerinizde değil, işlettiğiniz iş yeri, restoran, otel gibi işletmelerinizde de oldukça fazla yer tutmaktadır. Kaldı ki bu tarz işletmelerde sandalyeler çok sık kullanılır. Onları sıklıkla değiştiremezsiniz ama bakımlarını yaparak uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Açık alan sandalyelerinizin temizliğinin sıklıkla yapılması gerekmekte. Güneş ışınları yanında yağışlardan oluşan zararları en aza indirgemek için temizliklerini ihmal etmeyin. Bir sandalyeci kadar bilmeseniz de sandalyelerinizin bakımı konusunda ufak bilgiler size ekonomik kayıplar verdirmez.