İnsanların ürünlere ve ürünlerin  görünümlerine ne kadar değer verdikleri bilinmekte olunan bir durumdur. Özellikle sandalyeler, evlerin görünümlerinde büyük farklılıklar oluşturması açısından en çok dikkat edilen ürün olarak kabul edilmektedir. Bir evin hem yaşam alanı olarak rahatlığını yansıtmak hem de kişilerin  kendi tarzlarını tasarlama çalışmalarının başarı ile sonuçlanmasını sağlamak adına mobilya  modellerinde  gerekli özeni göstermek gerekmektedir. Sandalyeler için ayrı bir önem göstermek gerekliliğini hissetmekte olan kişilerin, değişim oluşturmak adına sandalyeci tercih etmelerine son zamanlarda ihtiyaç kalmadığı gözlenmektedir. Bunun yerine internet üzerinden birkaç araştırma yaparak uygulanabilecek adımları belirlemek mümkün olacaktır.

  Uygulama aşamalarının insanların tek başlarına yapmalarına imkân veren nitelikte olan adımlar olması sebebi ile oldukça tercih edilmekte olduğu bir gerçektir. Özellikle ürünlerin yenilenmesi, boya uygulaması ve eskitme yapılması gibi durumların tercih edilmesinde basit işlemlerin izlenecek olduğu bir gerçektir. Bu işlemleri kendi başlarına uygulamak hem kişilerin kendilerine güvenlerini yerine getirmekte iken hem de evleri için dekorasyon anlamında çaba gösteriyor olmak mutluluk verici olabilmektedir.

  Sandalyeler konusunda bir yenileme yapmak isteyenlerin, zımparalama konusuna dikkat etmeleri gerekliliği göz ardı edilmemelidir. Zımpara eski boyadan ve eski vernikten kurtulma sağlanması adına oldukça önemli bir aşamadır. Sandalyenin her bir köşesinin dikkatli bir biçimde   zımparalanarak, eski malzemelerden arındırılması gerekmektedir. Detaylı bir boyama isteyenlerin zımparalama aşamasında ince kumlu zımpara kullanması en önemli konulardan bir tanesidir. Böylelikle zımpara en ince kısımlara kadar inmiş olabilecek ve detaylı boyama aşamasında görünüşte sıkıntı yaşanmayacaktır.

  Zımparalama konusunda dikkat edilmesi ve göz önüne alınması gereken bazı ekstra durumlarda bulunmaktadır. Bunlardan ilki, sandalye yenilenmesi durumunda ilk aşamada zımpara yapılması gerekliliğinin olabileceği gibi sonra ki aşamalarda da zımpara ihtiyacının doğabilecek olmasıdır özelikle eskitme görünümü yansıtmak adına yapılan uygulamalarda sadece başlangıç aşamasında zımpara uygulaması yeterli olmamaktadır. Eskitme uygulamasını oluşturmak için kullanımı tercih edilmiş olan akrilik boyanın sürülmesi ve sonrasında tamamen kurumasını beklemenin ardından da zımpara uygulamak gerekecektir. Bu durumun sebebi ise sandalye ürünlerinde istenilen imajın tamamen oluşturulmasının başarı ile sonuçlanmasını sağlamaktır. Sandalyeler genel itibari ile mobilyalar içerisinde tasarım olarak hem en ayrıntılı çalışmaları barındıran seçenekler olması hem de ev için vazgeçilmez ögelerden olması sebebi ile ayrı bir önem taşımaktadır. Bu bağlamda sandalye yenileme gibi durumlarda uygulanması gereken her adıma dikkat edilmesinin önemli olduğu bir gerçektir, zımparalama işlemi de bu önem arz eden adımlar arasında her zaman yer alacaktır.