Sandalye Seçiminde Uyum Her Şeydir...

Tüm dekoratif ürünlerde olduğu gibi sandalyelerin seçilmesinde de dekoratif olarak renk ve biçim açısından sandalyelerin kullanılacağı alanla sandalyeler arasında bir uyum sağlanmalıdır. Diğer dekoratif nesnelere ek olarak sandalyelerde kullanım amacına ve istenilen konfora bağlı olan bir uyuma da mutlaka dikkat edilmelidir.


Son yıllarda sandalyeleri üreten firmalar farklı malzemeler kullanarak ihtiyaç duyulan alanlara en etkili çözümleri sandalyelerle sağlayabiliyorlar. Kullanıcılar kendilerine en uygun sandalyeleri seçerken öncelikle tahmin edilen kullanım sıklığına bağlı olarak bir uyum yakalaması gerekiyor. Örneğin, sık sık kullanılabilecek kahvaltı masaları için daha rahat ve daha basit çözümler aranırken; kahvaltıya oranla daha ağır bir havası bulunan yemek masalarının etrafından çok daha konforlu ve kaliteli sandalyeleri tercih etmeliyiz. Yemek masaları sadece yemek yenildikten sonra kalkılan yerler değildir. Aynı zamanda uzun süreler boyunca sohbet edilebilen akşamları günün yorgunluğunun atılabildiği alanlardır.

Bu sebeple özellikle yemek masalarında masaya ve odaya uygun renk ve biçimlerde sandalye seçerken aynı zamanda sandalyenin dayanıklı olmasına ve kullanıcısına rahatlık vermesine mutlaka dikkat edilmelidir.

Rahatlık ve Konfor

Sandalye satın alırken yapılacak denemelerle kendiniz sandalyelere oturup mutlaka rahatlık ve konfor açısından testler yapmalısınız. Kendinizce yaptığınız bu basit testlerin sonuçları ile hangi sandalyeyi alacağınıza karar vermek daha kolay olacaktır. Kendinizin rahat ettiği belli kalitelerdeki sandalyelerle asla yetinmemelisiniz. Özellikle ev tipi kullanımlarda misafirlerin de rahat etmesini sağlamak amacıyla konfor açısından en yüksek özellikleri taşıyan sandalyelerin tercih edilmesinde fayda vardır. Bunun yanı sıra kafelerde, konferans salonlarında ve iş yerlerinde de müşterilerinizin en rahat şekilde vakit geçirebilmesini sağlamak için mutlaka doğru oturuş pozisyonlarına uygun rahat sandalyeleri tercih etmelisiniz.


Uyum ve Estetik

Sandalyelerin satın alınması ile ilgili en çok dikkat edilen konuların bir diğeri de sandalyenin kullanıldığı alanla içinde bulunduğu uyumdur. Bir sandalye ne kadar rahat ve konforlu olursa olsun eğer kullanıldığı mekana renk ve biçim bakımından uyum sağlamıyorsa dekoratif anlamda hiçbir işe yaramamış sayılacaktır. Oldukça basit dokunuşlarla elinizde bulunan kaliteli sandalyeleri güvenilir sandalyeci kişilere de ihtiyaç duyduğunuz biçim ve formlara dönüşmesi için teslim edebilirsiniz. Bu sayede kaliteden hiçbir ödün vermeden istediğiniz sandalyelere ulaşmak mümkün olmaktadır. Özellikle yeni bir sandalye alarak kendine ek masraf çıkarmak istemeyenler sıklıkla bu yöntemi kullanıyor.

Hatta pek çok kişi evlerinde bulunan sandalyelerin ve diğer eşyaların renginden ve havasından sıkıldığında sık sık uzun süre dayanıklı olan bu sandalyelerin üzerinde farklı işlemler yapabiliyorlar. Farklı kullanım amaçlarına uygun olarak her türden mekanda kullanılabilecek sandalyelerin tüm modellerini imal edebilen firmamız bu sektörde 20 yıla yaklaşan hizmeti ile en kaliteli şekilde hizmet vermektedir.