Sandalyemi Nasıl Boyarım?

Herkes ev ve iş yerlerinde olan eşyalarına önem göstermektedir. Özellikle yaşam alanları olan evler söz konusu olduğunda her eşyanın ayrı bir değeri olması şaşılacak bir durum olmamaktadır. Oturma alanı fazlalığı yaratmak adına alınan ya da yemek masaları ile kullanılmakta olan sandalyeler, bir evin dekorasyonunu en çok etkileyen ürünler arasındadır.

Bu ürünlerde yenileme yapılmak istenmesi durumunda bir sandalyeci yardımı ile yapılmasının mümkün olacağı gibi tek başına rahatlıkla yapılabileceğini de belirtmek gerekecektir. Boyama aşamasının kolay olması sebebi ile sandalyecilere büyük miktarlarda paralar vermeye gerek kalmadan istenilen duruma rahatlıkla ile getirilebilen sandalyeler elde etmek kolay olacaktır.


mor sandalye boyama


Sandalye boyamak söz konusu olduğunda insanların en çok dert etmekte oldukları konu, yenilenmeye hazırlanacak olan sandalyenin vernik kaplı olması durumudur. Bu aşamada büyük adımların izlenmesi gerekliliğinin düşünülmesi sebebi ile insanların yenileme yapmaktan korkması durumu söz konusu olabilmektedir. Fakat aslında vernikli olan bir sandalyeyi boyamanın, insanlar açısından zorluk yaratacak bir durumu bulunmayacaktır.

Öncelikle boyanacak olan sandalyelerin, kumaş ile kaplı olan oturma kısımlarının çıkma ihtimali var ise çıkarılmalarını tavsiye etmek gerekecektir. Böylelikle oluşabilecek lekelenmeler önlenmiş olacaktır. Eğer o kısımların çıkması mümkün değil ise kumaş kısımlarının muşamba ile kaplanması sandalye kirlenmesini engellemek açısından doğru adım olacaktır.Bir ahşap zımpara makinası ya da nalburlardan alınabilecek olan zımpara kâğıdı ile sandalyenin her yerine zımpara yaparak, boyama aşamasına başlamak gerekecektir.

Sandalyenin eski boyamasının üzerinde bulunmakta olan verniğin zımpara yardımı ile ortadan kaldırılması tamamlandığında ise boyama aşamasına geçilebilecektir. Bu aşama da kullanılacak boya tamamen kişilerin kendi tercihlerine kalmaktadır. Su bazlı boya, yağlı boya ya da sprey boya seçenekleri arasından kendi fikirlerine uygun olan seçeneği seçebilecek olan kişiler, boyama işlemini tamamlamalarının ardından kuruması için beklemek durumundadır. Kuruma aşamasında sandalyenin üzerine toz ya da herhangi bir pislik yapışmamasına dikkat etmek gerekmektedir.

kırmızı tonet sandalye ahşap sandalye cila


Boyamaya karar verilmiş olan ve boyamanın ardından kurumaya bırakılan ahşap andalyeler kuruduğunda vernik aşamasına geçilecektir. Bu aşamada sandalyenin hem daha parlak olmasını sağlayacak olan hem de koruyucu bir katman olacak olan verniğin uygulanma sistemi oldukça önemlidir. Verniği ağzı geniş bir kaba boşaltmanın ardından bir fırça yardımı ile sandalyeye uygulamak gerekmektedir. Uygulama aşamasında ise fırçaya çok fazla vernik alınmaması oldukça önemlidir. Fazla vernik kullanımı sandalyenin belirli bölgelerinde birikim yapabilecektir. Bu da damlacık oluşmasına neden olarak, görünüm açısından olumsuz bir durum oluşturabilecektir.