Evinizin veya ofisinizin ya da bahçenizin vazgeçilmezidir onlar aslında. Olmazsa olmaz diyebileceğimiz en önceliklerimizdendir. Sandalyeler hayatımızda birçok kez yer kaplamaktadır.

Hatta günlük hayatta bile sandalyeler hayatımızın neredeyse her yerinde varlar. Yemek yerken otururken her yerde bulunurlar. Hayatımızda ihtiyaç haline gelen sandalyenize herhangi bir şey olsa ya da siz bir sandalye almış olsanız veya onu da geçelim bir sandalye yapmak isteseniz nelere dikkat etmelisiniz. Yahut internet üzerinden bir sandalye aldınız ve sandalyeniz size geldiğin de onu sizin montajlamanız gerekiyor. Bu gibi durumlar da ne yapmalısınız sandalye montajı nasıl yapılır gibi sorularınızın cevabını vermeye çalışacağız bu yazımızda.

Hayatınızda ihtiyaç halini alan veya her anında neredeyse bir işlevi bulunan sandalye montajı nasıl yapılır. Sandalye montajı yapma konusun da öncelikle şunu belirtmeliyiz ki sandalyenizin hangi ham maddeden yapıldığı önemlidir. Örneğin sandalyeniz ahşap bir mobilya malzemesinden mi yapıldı yoksa sandalyeniz klasik bir ofis sandalyesi gibi plastik dekore edilmiş malzemeden mi yapıldı? Tabi ki demir olarak yapılmış sandalyeler de mevcut fakat bunlar da genele olarak montaj yapılmış şekilde elinize ulaştığı veya o şekilde aldığınız için pek fazla sorun yaşayacağınızı zannetmiyoruz. Fakat yine de demir sandalye montajına da bu yazı da değinmek isteriz. Demir bir sandalye montajı için yapmanız gereken şeyler sandalyenizin ayaklarınız düzgün bir şekilde monte edilecek seviyeye hizalayarak eliniz de vidaları sandalyenize yerleştirip güzel bir şekil de sıkmaktır. Bu işlemi yaparken vidaları sıkmak için kesin olarak var gücünüzü kullanmayın daha sonrasında uzun süre bu vidalar ellenmediği için kesin olarak ya paslanma ya da sıkışma işlemi gerçekleşiyor bu da ileride tekrardan vidaları sökmenizi zorlaştırıyor. Eğer sandalyeniz bir ofis sandalyesi veya buna benzer bir sandalye ise yapmanız gereken genel olarak içerisinde veya sandalyenizin yanında çıkan kılavuza göre montaj işlemi yapmanızdır. Fakat eğer o çıkmıyor ise yapmanız gereken şey içerisinden çıkan parçaları öncelikle kendi içinde gruplandırarak işleme başlamalısınız. Bu da demek oluyor ki yani oturak kısmını ya da ayaklarını gruplandırarak işleme başlamalısınız. Bu şekilde yaparsanız montaj işleminiz hemen ve kolayca bitecektir. Bunun yanı sıra sandalyeniz ahşap ise ve bunu yapabileceğinizi düşünmüyor iseniz bir sandalyeci ya da mobilyacıya gitmeniz gerekebilir.

Sandalyeleriniz ahşap ise büyük ihtimalle eski usul birbirine geçmedir. Bu durumda parçalı birbirine geçirirken tutkallamanız yeterli olacaktır.