Karadeniz bölgesinin en çok gelişmiş kenti Samsun, milli mücadele döneminde Mustafa Kemal Atatürk'ün buraya Bandırma Vapuru ile gelmiş olması ile anılmaktadır. Bölgenin derin tarihine bakıldığında ise bu alana Türk ailelerinden ilk olarak Danişmendlilerin yerleştiğini görmek mümkün olacaktır.

Samsun bölgesinde birbirinden güzel doğal mekanlar yer almaktadır. Özellikle de sahil kesimi son derece dikkat çekicidir. Bu alanda bulunan cafe, pastane ve çay bahçesi gibi sosyal tesis alanları insanların iyi bir zaman dilimi geçirmesine vesile olmaktadır.

Samsun'un tarihi yerleri ise Gazi Müzesi, Aminos Tepesi, Bandırma Vapuru, Atatürk Anıtı, Lerdüge Tümülüsleri ve Samsun Sahili'dir.Yörede bulunan otel ve restoran yapılarında kullanılan koltuk ve berjer modelleri kültürel özellikleri yansıtmaktadır.

Aynı zamanda Akdağ Kayak Merkezi'de bölgenin popüler mekanları arasında yer alır. İyi bir kış tatili için ideal bir ortamdır. Samsun gezip görülecek yerler açısından bir hayli zengindir. Bu nedenle de her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar.