Sandalyeler gerek evlerimizin gerekse çalışma alanlarımızın vazgeçilmez unsurlarından biri. Sandalyelerin çalışma alanlarında veya ortak kullanım alanlarında kullanımı daha profesyonel ve seri üretim gerekliliğine yol açmıştır. Sandalye üretimi konusunda görsellik kadar diğer parametrelerin de yadsınamayacak önemi vardır.

Ofisler için kullanılacak sandalye ve benzeri ürünlerin uzun süreli kullanımın referans alınmasıyla son derece önem taşıyan niteliklere sahip olması gereği kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Başta imal edildikleri malzeme olmak üzere ergonomik özellikleri ve sağlamlıkları en belirgin inceleme konularıdır. Kullanılacak malzemenin duruş bozukluğuna yol açacak oturma sonrası rahatsızlıklara neden olmayacak şekilde koşullandırmaları taşıması gerekir. Kullanılan malzemenin kaplaması ve bağlantıları da her şeyden evvel sağlamlığı koruması gerekmektedir. Sandalyeler için ergonomi özellikle ofis alanları gibi uzun süreli kullanımlarda oldukça ön plana çıkan ve aranılan kalıcı bir niteliktir. Ancak tüm bu nitelikleri kişisel değerlendirme veya tespit yolu ile bir araya getirmemiz mümkün değildir. Mutlak uzman görüşlerinin derlenmesi, konu ile ilgili özellikle akademik kimliğe sahip uzmanların çalışmaları incelenmelidir. Çok daha kapsamlı bir sandalye için mevcut standartların da göz ardı edilmemesi gerekir. Bireysel kullanım veya tekil alımlar için ise konuyla alakalı araştırmaların özellikle web arşivlerinden okunması oldukça faydalı olacaktır. Sandalyenin yüksekliği ve oturacağınız alanın kendi nitelikleri mutlaka uyumlu olmalıdır. Yine oturma esnasında ergonomi kadar önemli bir konuda sizin fiziksel nitelikleriyle sandalyenin uyumu ve bu sayede dolaşım sağlanır.

Sandalyeler gerek evlerimizin gerekse çalışma alanlarımızın vazgeçilmez unsurlarından biri. Sandalyelerin çalışma alanlarında veya ortak kullanım alanlarında kullanımı daha profesyonel ve seri üretim gerekliliğine yol açmıştır. Sandalye üretimi konusunda görsellik kadar diğer parametrelerin de yadsınamayacak önemi vardır.

Ofisler için kullanılacak sandalye ve benzeri ürünlerin uzun süreli kullanımın referans alınmasıyla son derece önem taşıyan niteliklere sahip olması gereği kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Başta imal edildikleri malzeme olmak üzere ergonomik özellikleri ve sağlamlıkları en belirgin inceleme konularıdır. Kullanılacak malzemenin duruş bozukluğuna yol açacak oturma sonrası rahatsızlıklara neden olmayacak şekilde koşullandırmaları taşıması gerekir. Kullanılan malzemenin kaplaması ve bağlantıları da her şeyden evvel sağlamlığı koruması gerekmektedir. Sandalyeler için ergonomi özellikle ofis alanları gibi uzun süreli kullanımlarda oldukça ön plana çıkan ve aranılan kalıcı bir niteliktir. Ancak tüm bu nitelikleri kişisel değerlendirme veya tespit yolu ile bir araya getirmemiz mümkün değildir. Mutlak uzman görüşlerinin derlenmesi, konu ile ilgili özellikle akademik kimliğe sahip uzmanların çalışmaları incelenmelidir. Çok daha kapsamlı bir sandalye için mevcut standartların da göz ardı edilmemesi gerekir. Bireysel kullanım veya tekil alımlar için ise konuyla alakalı araştırmaların özellikle web arşivlerinden okunması oldukça faydalı olacaktır. Sandalyenin yüksekliği ve oturacağınız alanın kendi nitelikleri mutlaka uyumlu olmalıdır. Yine oturma esnasında ergonomi kadar önemli bir konuda sizin fiziksel nitelikleriyle sandalyenin uyumu ve bu sayede dolaşım sistemine negatif etkisinin olmamasıdır. Sandalyelerin kol destekleri de yine çerçevesi çizilmiş fiziksel rahatsızlıkların engellenmesi bakımından son derece önemlidir. Devamında bel desteği olması özellikle bel konusunda rahatsızlığı veya yatkınlığı bulunan kişiler için oldukça önemli bir ayrıntıdır. Tercihlerini yaparken bu konu oldukça ön planda olmakta ve bazen tercihleri doğrudan etkilemektedir. Sandalyelerin sabit veya hareketli olmalarına göre zemin bağlantıları da kullanım ve ergonomi açısından yine önem taşıyan konulardır. Tekerleklerin kalitesi ve hareket esnasında ilave fiziksel sorunlara yol açmaması en önemli konu olarak göz çarpar. Tasarımıyla tüm uygunlukları sağlayan bir sandalyenin sağlıklı olarak tanımlanması kullanım tarzıyla da çok ilgilidir. Sırtınızı ne bükecek ne yukarı çekecek şekilde oturmamanız ve özellikle bilgisayar vb kullandığınız bir masa ile entegre kullanıyorsanız bunların da konumu son derece önemlidir.

Sandalyeci seçiminde görsellik, kalite ve ergonomi yani sağlıklı kullanım kriterlerinin tamamı değerlendirilmelidir. Bu noktada son belirleyici unsur maliyet olmalıdır. Zira uygunsuz, ucuz bir sandalye büyük sorunlar çıkarabilir.

istemine negatif etkisinin olmamasıdır. Sandalyelerin kol destekleri de yine çerçevesi çizilmiş fiziksel rahatsızlıkların engellenmesi bakımından son derece önemlidir. Devamında bel desteği olması özellikle bel konusunda rahatsızlığı veya yatkınlığı bulunan kişiler için oldukça önemli bir ayrıntıdır. Tercihlerini yaparken bu konu oldukça ön planda olmakta ve bazen tercihleri doğrudan etkilemektedir. Sandalyelerin sabit veya hareketli olmalarına göre zemin bağlantıları da kullanım ve ergonomi açısından yine önem taşıyan konulardır. Tekerleklerin kalitesi ve hareket esnasında ilave fiziksel sorunlara yol açmaması en önemli konu olarak göz çarpar. Tasarımıyla tüm uygunlukları sağlayan bir sandalyenin sağlıklı olarak tanımlanması kullanım tarzıyla da çok ilgilidir. Sırtınızı ne bükecek ne yukarı çekecek şekilde oturmamanız ve özellikle bilgisayar vb kullandığınız bir masa ile entegre kullanıyorsanız bunların da konumu son derece önemlidir.

Sandalyeci seçiminde görsellik, kalite ve ergonomi yani sağlıklı kullanım kriterlerinin tamamı değerlendirilmelidir. Bu noktada son belirleyici unsur maliyet olmalıdır. Zira uygunsuz, ucuz bir sandalye büyük sorunlar çıkarabilir.