Sağlam Masa Malzemesi Nedir?

Yemek masanız için malzeme seçimi zor olabilir. Doğru olanı seçmek için fiyatı, bakım kolaylığı ve kişisel tarzınızı dengelemelisiniz. Bu seçeneklerden hiçbirine uymayan bir masa daha sonra pişman olacağınız bir satın alma kararı olabilir.

İşte en yaygın masa malzemeleri ve nelere dikkat etmeniz gerektiği:

Ahşap : Masif ahşap klasik bir malzemedir çünkü dayanıklı ve onarımı kolaydır. Çam, akasya, mango ve tik popüler, daha ucuz seçeneklerdir. Masif ahşap en popüler olsa da, en pahalı olandır. Üreticiler masif odun fiyatını düşürmek için çalışıyorlar - Yapı marketlerde 200 TL´den başlayan fiyatlarla büyüklüğüne göre ahşap masalar bulabilirsiniz. Ahşap ısı ve nemle genişler ve daralır, çizik ve aşınma gösterebilir, ancak onarımı oldukça kolaydır.



Kaplama / Ahşap Görünüm : Ahşap Kaplama genellikle masif ahşap için daha uygun bir alternatiftir. Burada çok ince bir masif ahşap tabakası (veya ahşap gibi basılmış bir malzeme) bir kontrplak veya başka bir ahşap çekirdeğe yapıştırılmıştır. İyi bir kaplama tanımlamak için, fırınlanmış parke gibi açık bir şekilde etiketlenmiş iç kısımlara sahip tabloları arayın. Daha ucuz kaplamaları tespit etmenin bir yolu mağazada masanın altına bakmaktır. Kaplama masaların altına baktığınızda altındaki farklı bir malzemeye benziyorsa üretici maliyetleri düşürüyor demektir.

Suntaların CARB uyumlu olduğunu ve emisyon testlerinden geçtiğine emin olun.


Taş ve Taş Görünümlü : Taş tablalarda mermer, kuvars kompozit veya dökme taş (çimento gibi) bulunabilir. Taş dayanıklıdır ancak gözenekli olabilir ve lekeleri kolayca emebilir. Nasıl yapıldığına bağlı olarak yonga veya çatlak olabilir. Onarımı zor veya imkansız olabilir. Ayrıca oldukça ağır olabilirler. Taşın fiyatı gerçekten değişebilir - çimentodan yapılanları ucuz olabilir, ancak mermer olanların fiyat yüksektir.

Cam : Cam masalar açık, buzlu veya renkli sürümler içerebilir,nispeten ucuzlar ve boşluk ve açıklık hissi verebilir. Her ne kadar cam neme karşı hassas olmasa da ısıdan çatlayabilir, çizilebilir veya çatlayabilir. Ayrıca her parmak izini gösterir. İyi bir cam masa üstü çok fazla sakar değilseniz on yıllarca kullanılabilir, ancak kenarları kırmaya ya da masaüstünü çizmeye yatkınsanız hızlı bir şekilde kötü görünmeye başlayacaktır.

Metal : Paslanmaz çelik, pirinç, çinko ve bunların lake veya boyalı versiyonlarını içeren metal, masa tabanlarında üst kısımlardan daha sık kullanılır. Metal dayanıklıdır ve kolay zarar görmez. Ancak yüksek parlaklığı nedeniyle her parmak izini gösterir ve özel temizlik aletleri gerektirebilir. Ayrıca, boyalı metallerin onarımı zor olabilir. Bunlar ahşap masalardan daha ucuz olabilir, ancak yardımcı masaların ötesinde tamamen metal bir yemek masası bulmak nadirdir.


Plastik ve Laminatlar : Bir şekle kalıplanmış veya kontrplak veya başka bir göbeğe yapıştırılmış, insan yapımı malzemeler ucuz bir seçenektir. Uzun süre dayanabilirler, ancak en kaliteli malzeme olarak kabul edilmezler. Bu malzemeler lekelenmeye karşı direnç gösterir ve çok az bakım gerektirir, ancak genellikle ucuz olarak algılanırlar.

Masa Çeşitleri için tıklayınız.