Bir restoran işletmesini karlı şekilde işletmek için için birçok taktik unsur vardır ve Restoran gelir yönetimi (RRM) bunlardan biridir. Restoran Gelir Yönetimi basitçe doğru koltuğu, doğru müşteriye, doğru fiyata ve doğru zamanda satmak olarak tanımlanabilir. Giderler ve genel restoran işletme maliyetleri artmaya devam ettikçe, oturma ve misafir devir hızını en üst düzeye çıkarma arzusu da artmaktadır.

Bu tam servis veya hızlı servis restoran ortamı için geçerlidir. Bununla birlikte, restoran oturma stratejilerine yönelik bir bilim vardır. Her şeyden önce, restoran işletmecilerinin oturma potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için amaçlanan misafir deneyimlerini ve konuk davranışları da dahil olmak üzere ideal müşteri profillerini anlamaları gerekir.

Restoran Dekorasyon Referanslarımızdan : İsos Döner Eskişehir

Doğru oturma stratejisiyle, bir restoran sahibi konuk harcamalarını artırmak, masaları artırmak ve daha olumlu bir konuk deneyimine katkıda bulunmak için kendilerini geliştirmelidir. Sonuç olarak, bu operatörün gelir ve kar potansiyelini büyük ölçüde etkileyecektir. Oturma Stratejisini 6 maddede inceleyelim.

1. Alanın Büyüklüğü

Bir restoran için genel kural, yüzde 60 ila 70'ini yemek alanına tahsis etmektir geri kalanı mutfak, depolama ve tuvaletler için olabilir. İdeal olarak, bir restoran misafirlerine yaklaşık 1 ile 1,5 metre kare oturum alanı sunmak ister. Bu aynı zamanda servis istasyonları, personel akışı içinde yeterli alan sağlar. Örneğin 464 metre kare bir restoran alanı için 325 metre kare yemek ve servis alanı ayrılabilir. Böylece 139 ideal oturma alanı elde edebilirsiniz.

2. Masa Ölçüsü

Yukarıdaki oda boyutunda olduğu gibi, masa boyutu için de genel bir kural vardır. İdeal olarak, konuklara en az 0.2 metre kare (misafir başına) alan verilmelidir. Örneğin, 60 cm x 76 cm bir masa, iki konuk için 0.50 toplam metre kare veya misafir başına 0.25 metre kare yeterli alan sunacaktır.

Restoran İdeal Masa Boşluğu


Tablo boyutu konsept, menü, kaplama stili ve servis sırasına göre değişebilir. Masaları çok küçük yaparsanız, konuklar kendilerini rahatsız hissedecek ve daha çabuk mekanınızdan ayrılacaklardır. Masaları çok büyük hale getirseniz alanınız verimliliği azalacaktır. Bu durumda, masa boyutunu seçmek oldukça önemlidir.

3 Masaların Dizilimi ve Optimizasyonu

Kârlı bir iç tasarım, Restoran Gelir Yönetimi'nin önemli bir anahtar performans göstergesi olan Dakikada Satışları en üst düzeye çıkarmanın yanı sıra farklı büyüklükteki misafirlerin talebini karşılamak için çeşitli masa boyutlarını birleştirir. Bir restoranın başarılı olabilmesi için, her gün, her saat ve her koltuğu en üst düzeye çıkararak anı yaşaması gerekir. Masa boyutlarını ve konumlarını optimize etmek, restorandaki gürültüyü ve kazaları azaltırken trafik akışını ve cirosunu iyileştirecektir. Restoranın herhangi bir koltuk veya fırsat israf etmediğinden emin olmak için tipik parti boyutlarını, ortalama kalış süresini ve harcanan miktarı anlamak için satış noktası raporlarını kullanın.

Restoran Dekorasyon Referanslarımızdan : Look Lounge Restoran Nargile Almanya

4 Konuk Konumlandırma

Konsepte bağlı olarak, konukların kendilerinin oturduklarını veya oturmak için beklediklerini biliyoruz. Arkanıza yaslanıp misafirlerin tam hizmet restoranında nasıl oturttuğunu izleyecek olsaydınoz, konukların büyük bir yüzdesinin bir pencerenin, özellikli duvarın (örneğin şöminelerin, ekran karşısının, ferah masaların) veya bir duvarın yakınında oturmayı tercih ederdi. Bunun nedeni, bu unsurların bir düzeyde konfor oluşturmasıdır.


Bir kat düzeni planlarken, bunu akılda tutmak ve misafirlerin bağlanacakları ve yakınlarına oturmak isteyecekleri birden fazla "konfor seviyesi" oluşturmak, restoranın alanı en üst düzeye çıkarmasına ve istenmeyen oturma alanlarına yol açmamasını sağlamak önemlidir. Konfor alanlarının azalması hızlı ziyaretlere ve daha az

5 Oturma Stilleri

Sandalye stilleri hakkında belirli ayrıntılara girmeden (Bunun için sandalye satış temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz.), misafirleri koltuklarında tuttukları ve / veya daha fazla para harcamaya devam ettikleri bilinen üç temel oturma düzeni vardır., Banket Masalar ve karşısında duvar boyu sedir olan oturma düzenleri dakika başına satışları azaltır çünkü misafirlerinizin daha uzun süre oturmalarını sağlar.(Bazı durumlarda bu harika bir şey olabilir.) Ancak Bu, restoranın kahve, tatlı ve/veya diğer ürünleri yemek boyunca satması gerekliliğini doğurur. Bu tüm servis personeli için kritik bir iletişim noktasıdır.

Hardal Cafe Sediri

Sedirler başka açıdan bakıldığında konuklarınız için bir numaralı seçenektir. Sedirlere oturan konuklar daha bol zaman ve daha fazla para harcayacaklarını bilirler çünkü kendilerini sedirde konforlu hissederler. Mahremiyet hissi açısından sedirler çok avantajlı mobilyalardır.

Ne yazık ki, çoğu restoran, cafe, kebap salonu, steak house, otel restoranı ve benzeri mekanlar komple sedirlerden oluşturulmazlar, çünkü tek kişilik misafirler için ideal bir ortam oluşturmaz. Kesinlikle doğru masa ve oturma karışımı gereklidir, sandalyelerden daha fazla sedir olması arzu edilen bir yaklaşımdır.

Geleneksel iki veya daha fazla koltuklu olanlar masalar daha samimi bir deneyim sunar ve sonuçta daha uzun konaklamalara yol açarlar ta ki stratejik olarak konfor seviyelerine yakın konumlandırılmadıkça ve uygun aralıklarla yerleştirilmedikçe genellikle daha hızlı ziyaretlere yol açarlar. Potansiyeli en üst düzeye çıkarmak, tek gelen müşterinin riskini düşürmek(Örneğin 4 kişilik masaya oturması), için bu ayarın iki ve dört kişilik oturma düzeninin gerçekten karıştırılması önemlidir.

Özel İmalat Cafe Sediri İmalatı Referanslarımızdan : Yavuzbey Kapitoneli Sedir Konya

6 Misafir Süresi

Şimdiye kadarki bölümde, bir konuğun daha uzun süre kalması ve harcaması için, oturma alanını ve boş alanı maksimize edeceğimizi anladık. Konseptlerini ve ideal müşteri profilini bilen bir restoran sahibi, masa başına daha uzun konaklamalara ve daha yüksek gelirlere mi odaklanacağına veya konukların hacmine mi odaklanacağına (hacimli yiyecek ve içecek üretimi ile sonuçlanacak) karar verilmelidir. Her konsept ve her yer biraz farklı olacaktır, ancak ortalama yemek uzunluğunu öğrendikten sonra, restoranın diğer birçok yönünü belirleyebilirsiniz. Örneğin çok yoğun olduğunuz haftanın günleri bunlardan birisi olabilir. Personel çalışma saatleri, yemekleri ve ortalama hazırlama sürelerini saptayıp, finansal yönetiminizi etkileyen diğer öğeleri geliştirebilirsiniz.

Projelerinize göre ürün seçimi, tasarımı ve imalatı için bizimle irtibata geçebilirsiniz.