Olmazsa olmaz mobilyalar arasında yer alan sandalyeler, günümüzde birbirinden farklı çeşit ve de modellerde üretilebilmektedirler. Bu kadar sınırsız seçeneğin arasında otel gibi önemli işletmeleriniz için hangi ürünün daha doğru olacağı konusunda tereddütte düşmeniz de elbette ki normaldir. Hem otellerde hem diğer iş yerlerinde ve hatta evlerde sandalye seçerken karar verme sürecinde dikkat etmeniz gereken bazı faktörler vardır. Ancak bunların arasında en önemlisi satın alınan sandalye modelinin kullanılacak olan ortamla uyumlu olup olmadığıdır. Eğer uzun süreli bir kullanım planlaması da söz konusu ise böyle durumlarda seçilen ürünün olabildiğince sağlam malzemelerden imal edilmiş olmasına dikkat edilmesi gerekir. Sandalyeleri kullanacağınız alan bir restoran olabilir, bir cafe olabilir ya da bir otel olabilir. Bu tür mekanlar için seçim yapılması gerekiyorsa, tercih edilen sandalye cinsinin mekân konsepti projelerine de uygun yapıda olmasına dikkat edilmelidir.

Özellikle de iş yerlerinde kullanılan sandalyelerde aranan en önemli özelliklerden biri de hem iç hem de dış mekân için ideal yapıda ve görünümde olmalarıdır. Seçim yaparken dış mekândan etkilenmeyecek, yeri geldiğinde olumsuz hava şartlarına dayanıklı malzeme yapısına sahip olan ürünleri tercih etmeniz, çok daha uzun süre boyunca kullanım sağlamanıza olanak sağlar. Bu da ilerleyen süreç içerisinde ekonomik anlamda da tasarruf etmenize olanak sağlayacaktır. Bilindiği gibi birçok farklı materyal kullanılarak imalatı gerçekleştirilen sınırsız sayıda sandalye modeli olduğunu görmek mümkündür. Ancak insanlar ve işletmeler arasında en revaçta olan modeller arasında ise ahşap sandalyeler, metal sandalyeler, metal ya da alüminyum döküm sandalyeler, alüminyum sandalyeler, plastik sandalyeler ve de fiber sandalyeler bulunur.

Kullanılan her malzemenin ve üretilen her modelin kendisine göre bir özelliği ve avantajı bulunur. Otel gibi kurumsal işletmeler için sandalye gibi önemli mobilyaların seçimini yapacaksanız olabildiğince iç mimarlardan destek almanız gerekir. Çünkü onlar mekanınızı daha şık ve daha modern gösterecek, aynı zamanda da yerden tasarruf etmenizi sağlayacak olan ürünleri çok daha iyi bilmektedirler. Bu bağlamda iç mimarlar ile seçilen otel sandalyesi modellerinin daha kullanışlı olması da kaçınılmaz olacaktır.