Otel İç Tasarımında İlk İzlenimin Önemi

İç tasarım, otel endüstrisi için çok önemli bir rol oynamaktadır. İşletmeniz iyi görünebilir müşteriler çok uzun zamandır onlara bakmayacaklardır. Öte yandan, işyerinize girmeye karar veren konuklar otelinizin sahip olduğu çok az ayrıntıyı bile fark edeceklerdir. İlk izlenimlerin en kalıcı olduğu ifadesinin otellerde oldukça iyi bir şekilde uygulandığı belirtilmelidir. Ayrıca, gittikçe daha fazla sayıda müşteri, almayı planladıkları otellerde daha da belirleyici olmaya başlamıştır.


Otel ararken müşterilerin satış noktalarından biri de iç tasarımı hakkında nasıl hissettirdikleridir. Konuklar, iç mekanın genel tasarımı ile rahat hissetmiyorlarsa veya onları rahatsız edici buluyorlarsa, kalacak başka bir otel yeri aramaları muhtemeldir. Otel odanızdaki veya süitinizdeki otel mobilyasının sandalyesinin görünümü ve hissi, otelin yıldız veya beş yıldıza nasıl değer verdiğini ve nasıl sınıflandıracağını tanımlar ve bu nedenle, iç tasarımı hafifçe ödüllendirmemenin önemli olmasının nedeni budur.İş, en iyi işler için bile streslidir. Bu nedenle, bir toplantı bir günden sonra odasına geri döndüğünde, ağ oluştururken veya büyük bir sunum yaparken, dinlenmek için zaman ayırmak çok önemlidir. Günün sonunda, ihtiyaç duyduğunuz her şey uyumak veya ertesi güne hazırlamak için basit bir yer. Bunu düşün. İnsanlar otel odanızda kalmak için seyahat etmiyorlar!


Günümüzde oteller ayrıca hizmetlerini internet üzerinden ayarlamış ve entegre etmişlerdir. Bu, potansiyel misafirlerin kendi fiziksel konumlarına bile gitmeden kendi kuruluşlarının içeriğini görmelerini sağlar. Bu da, müşterilerinin süreçte büyük bir zaman ve kaynak tasarrufu sağlamasına yardımcı olur, çünkü söz konusu lokasyona seyahat etmeye sadece bir bakış atmaya gerek kalmaz. İç tasarım yalnızca otelin salonu veya lobisi etrafında dönmemektedir. Otel sahiplerinin, tasarım ihtiyacı olan odanın karışımı boyunca banyo dahil olmak üzere otellerinin her detayını göz önünde bulundurmaları gerekir. İç tasarım, misafirlerin tesisinize girdiği anda başlar ve ayrıldıkları zaman biter. Aydınlatma da otelin iç tasarımının gerçekten büyük bir parçasıdır.


Palmiye Koçak Tasarımcıları'na göre, işlevsellik dışında aydınlatma, mekanların olduğundan daha büyük görünmesini sağlamak için harika bir araç olabilir. Yapay aydınlatma açısından bu ilke aynıdır. Ilık ışıklarla karıştırılan açık renkli duvarlar, büyük fakat davetkar bir alan hissi yaratabilir. Dimmerler ayrıca konukların aydınlatma tercihlerine uyum sağlamaları için yatmadan önce daha düşük ve iş yaparken tam ışık ile daha iyi bir yol olabilir. Bir sonuca varmak için, doğru yerde çekim yapabileceğiniz sürece bir otel harika bir iş olacaktır.

İç tasarım çok etkileyici olacak. Bu yüzden ilk izlenimi unutma.