Müşterilerinizi Geri Getirmek için Cafe İç Tasarımına İlişkin 8 Tavsiye

Ailenizle veya arkadaşlarınızla gece dışarıda yemek yemeyi planladığınızı düşünün. Heyecanlısın çünkü yeni cafeyi denemek için sabırsızlanıyorsunuz.Beklentileriniz yüksek ve güzel vakit geçirmeyi bekliyorsunuz. Cafeye gittiğinizde çoğu zaman, cafe iç tasarımına dikkat ediyorsunuz. Siz ve yanınızdakiler, koltukların çok rahatsız olduğu bir masaya yönlendiriliyor. Bu, ruh halinize hafif bir karamsarlık koyar ancak iyi vakit geçirmeye kararlısınız. Sonra müzik berbat, menü amatör görünüyor, havasız ortam ve etrafınızdaki ışık başınızı ağrıtıyor. Bu yüzden, yemek iyi olsa bile, asla geri dönmeyeceğinize karar verirsiniz çünkü - vay, ne korkunç bir ortam.Bu günlerde insanlar sadece yemeğe çıkmıyorlar - tam deneyim kazanmak için dışarı çıkıyorlar. Herkes kendi mutfağında iyi yemekler pişirebilir, bu nedenle cafe ve restoran endüstrisi, konukların geri gelmesini sağlamak için güzel ve çekici iç mekanlar tasarlamada hiç durmaz. İyi bir cafe iç tasarımı sizi rakiplerinizden ayıran tek güzel fark olabilir.


Bir cafe tasarımının kişisel olduğunu hatırlamak önemlidir. Bir kişinin dağınıklığı başka birinin rahatı olabilir. Ancak, herkesin daha fazlasını istemesini sağlayacak birkaç evrensel iç tasarım olan hoş noktalar vardır.İyi bir müşteri pörtföyünü korumanıza yardımcı olacak cafe iç tasarımındaki bu 8 ipucuna bakalım:

1- Yer / Konum

Cafenizin konumu, çekmek istediğiniz müşteri kitlesine göre çok önemlidir. Eski bir mahallede boş bir yer bulamaz ve cafenizi orada kuramazsınız. Lokasyon müşteri akışını, menüyü ve müşterilerinizin demografik özelliklerini belirleyecektir. Bir cafe yeri için üç ana yer tutucu vardır:Bir köşe dükkanı: Tercihen bir kavşakta olanı seçin. Bu, sabah trafiğinin çoğunu kendi yolunuza çekecek ve işi kesinlikle artıracak.Rahat bir semt: Kısmen yerleşim bölgesi içinde birinci sınıf bir yer arıyorsanız, o zaman asgari rekabetin olduğu bir yere gidin. Aynı yerde çok fazla restoran varsa, müşteri tabanı azalacak. Cafenizi rahatlık ve rekabetin az olduğu bir mahallede açın.Bir alışveriş merkezi: Eğer cafeniz ticari kategoride ise, alışveriş merkezinde kaliteli bir yer bulmak en iyisidir. Bu kesinlikle aradığınız müşteri tabanını etkileyecektir.


2- Dış Görüntü

Cafenizin dış kısmı özellikle misafirperver olmalı. Cafenizin girişinde merdiven tarzı yükseltiler mevcutsa cazibesi de azalır. Cafe dış kısmı iç kısmı en azından kısmen temsil etmelidir. Bu amaç için, oturma yerinizin ve hatta yemek ekranınızın içinde en iyi kaliteyi gösteren uzun pencereler kullanmalısınız. Parlak bir logo ve misafirperver bir başlığa yatırım yapın ve istenen misafirleri çekmek için bireycilik taklit etmeye çalışın.


3- Aydınlatma

İyi bir aydınlatma tasarımı, herhangi bir mükemmel tasarımın durmasıdır, ancak özellikle lokantalar için tasarım yaparken önemi iki kat artar. Bu tür alanlar için aydınlatma tasarımı, herhangi bir ticari veya konut iç mekanının genel aydınlatmasından çok daha farklıdır. Bilinçsiz bir şekilde olumlu bir ruh hali oluşturur ve müşteriler için iştahı uyarır. Işıklandırmanın kötü olması durumunda, müşteri tabanınızı istemeden yabancılaştırabilirsiniz;Bir cafe iç aydınlatmasının, alan boyunca dost canlısı bir ortamı teşvik etmek için aydınlık ve havadar olması gerekiyordu. Bununla birlikte, vurgulu aydınlatma ve dekoratif armatürlerle oluşturulan alan için bir ortam dengesi olması da gerekir. Aşağıda, cafenizin iç kısmında doğru aydınlatmanın nasıl takılacağına derinlemesine bir göz atalım.

- Yapay aydınlatma sayesinde

Cafe iç aydınlatması, üç çeşit yapay aydınlatma tekniğinin iyi bir karışımıdır. Bunlar arasında ortam aydınlatması, vurgu aydınlatması ve dekoratif aydınlatma bulunur. Bazen cafe sahipleri bile özel aydınlatmaya yatırım yapıyor.


a. Ortam ışıklandırması:Bu tür bir aydınlatma, tüm alana eşit bir ışık yayılımı sağlamakla ilgilidir daha fazla vurgu için ince, eşit ışık yayılmasını sağlamaya yardımcı olur.b. Vurgu Aydınlatma:Vurgulu aydınlatma tarzı, cafe iç mekanınızdaki bazı özellikleri vurgulamakla ilgilidir. Resimler, yiyecek teşhirleri ve hatta lüks sanat eserleri gibi nesnelere sahip olabilirler.c. Dekoratif Aydınlatma:Bu tür bir aydınlatma tamamen yüzey iç tasarımına güzellik katmakla ilgilidir. Dekoratif aydınlatma, cafenin iç tasarımını tamamlayan ayrıntılı armatürlerle yapılır.

b. Vurgu Aydınlatma:Vurgulu aydınlatma tarzı, cafe iç mekanınızdaki bazı özellikleri vurgulamakla ilgilidir. Resimler, yiyecek teşhirleri ve hatta lüks sanat eserleri gibi nesnelere sahip olabilirler.

c. Dekoratif Aydınlatma:Bu tür bir aydınlatma tamamen yüzey iç tasarımına güzellik katmakla ilgilidir. Dekoratif aydınlatma, cafenin iç tasarımını tamamlayan ayrıntılı armatürlerle yapılır.


- Doğal aydınlatma sayesinde

Doğal ışığın cafe iç tasarımı ile birleşimi katı değildir, ancak kesinlikle çevrenin genel görünümünü de artırabilir. Sadece iyi havalandırılmış, atmosferik bir görünümü güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda iç mekanın ferahlatıcı ve ferah görünmesini sağlar. Ambiyansa havadar bir hava katmak her zaman cafeterya gibi gündelik kamusal alanlarda kabul edilir.

4- Cafe renkleri ve malzemeleri

Herhangi bir iç estetik, birleştirilen renk ve malzeme şemalarının temel gösterimidir. Her ikisinin de güzel bir kombinasyonu, mekanınızın görsellerini artırabilir. Kötü renk ve malzemeler, diğeri elindeki boş alanınızı hafif ve hatta sıkıcı gösterebilir. Bir cafenin müşterileri çekmek için güzel görsellere sahip olması gerektiğinden, doğru renkleri seçmek ve onu doğru malzemelerle daha da tamamlamak çok önemlidir.


Cafeler kahvehanelerin tematik bir temsili olduğu için, ana renk şeması karanlık, toprak tonlarına dayanır. Ancak bu kesinlikle evrensel bir uygulama değildir.

5- İç mekanda iştah açıcı uyarıcı

Herhangi bir yemeğin ana odağı, müşterilerin iştahını ince yöntemlerle teşvik etmektir. Bu, iç mekanların renk psikolojisi göz önünde bulundurularak tasarlanmasını içerir. Uzmanlar, sade tonlarının derin bir altın ambiyansla birleştirilmesinin bilinçsizce iştahı artırdığını belirlediler. Bu nedenle çoğu restoranın iç mekanları kırmızı, kahverengimsi ve altın tonlarında tasarlanmıştır.


Bir cafede yemek seçenekleri kesinlikle sınırlı olmasına rağmen, işletmenin başarılı olması gerekiyor. Bu nedenle, renk ve malzeme plakalarıyla birlikte istenen temanın, koyu kırmızı, koyu tonlarda kırmızı ipuçlarıyla tasarlanması gerekir. Altın vurguyu vurgulamak için aydınlatmanın dikkatlice uygulanması gerekir.

Bu küçük tavsiyelere uyduğunuz zaman, iç mekan otomatik olarak hem görsel olarak hem de iştah açıcı uyarıcı hale gelir. Aslında, bu renk psikolojisinin trend olması meşhur 'ketçap-hardalı' fenomenini doğurdu.

Ketçap Hardalı Fenomeni

Ketçap Hardalı fenomeni, kullanıcının iştahını canlandırmak istediğinizde kırmızı ve sarı renklerin en etkili renkler olduğunu düşündüren bir fikirdir. Bu nedenle McDonalds ve KFC gibi birçok zincir fast food şirketinin tüm kurumsal varlıklarına kırmızı ve sarı tema etrafında tasarlanmış olmaları nedendir.

Her ne kadar son derece etkili olsa da, böyle bir şema asla bir iç mekanda asla işe yaramaz. Göze çarpan canlılığı, bir cafe iç ortamının rahat atmosferine asla uymaz. Bununla birlikte, bu fenomene öykünmek istiyorsanız, kesinlikle onun hakkında incelikli olmanız gerekir. Örneğin, kırmızıları daha koyu bir ton seçerek ve oturma yerine uygulayarak dahil edebilirsiniz ve sarıyı küçük vurgular ile birleştirebilirsiniz; Sarı temalı sanat eserlerinden oluşan bir kolaj gibi.

6- 'Gastronomik Analoji' fikri

Her ne kadar bu kavram kesinlikle sadece iç mekânlar için geçerli olmasa da, kesinlikle dikkate alınması gereken bir şey. Mimaride, Gastronomik Analoji kavramı, mekanın içindeki yiyeceklerin fiziksel tezahürünü ifade eder. Buradaki fikir, kuruluşunuzu belirli bir gıda görüntüsünde (tercihen pazarlamaya çalıştığınız) tasarlayarak müşteriyi çekmek; Duvar cafesinden damlayan çikolata düşünüyorum!Cafe içi bağlamında Gastronomik Analoji, iç mekanda küçük yapay gıda objeleri tasarlanarak uygulanabilir.


7- Fonksiyonu ve düzeni dengelemek

Bir cafe düzeni, iç mekanın en önemli yönlerinden biridir. Basit masa sandalye tarzı ya da kabinlerde tasarım için gidebilirsiniz - hepsi iç mekanınızın temasına bağlıdır. Bununla birlikte, işlev, estetik ve düzen arasında daima iyi bir denge kurulmasına ihtiyaç vardır, çünkü cafe ortamınızın çoğunu böyle yaratırsınız.İşlev olarak, koridor alanını düşünün - her oturma formasyonu arasındaki boşluk. Garsonlar için kolayca geçebilecek kadar geniş, ancak estetiği engelleyecek kadar geniş olmamalıdır. Bu alan çok dar veya hatta çok genişse, hem işlevsellik hem de estetik tehlikeye girer.


8- Müzik yoluyla iştahın işitsel uyarılması

Görseller, cafe iç mekanlarının her zaman çok titiz bir yönü olsa da, müşterilerinizin iştahını seslerden de her zaman ustaca etkileyebilirsiniz. Müzik, cafelerinizde mükemmel dengelenmiş bir his yaratmada anahtar bir özelliktir. Mükemmel renk düzenini tamamlayacak doğru müzikle, müşterinizin iştahını daha da artırmaya başlayabilirsiniz. Çevreleyen görsellerin tadını çıkarıyorlarsa ve işitsel uyarımla daha fazla galvanize olmuşlarsa, kesinlikle geri gelmek isteyecekler ve yemek yiyeceğiniz hakkında söyleyecek sadece iyi şeyler olacaklar.

Cafe'nin iç tasarımı, renkler, malzemeler, temalar, düzen, aydınlatma ve işlev dahil olmak üzere çeşitli görsel ve pragmatik yönlerin bir birleşimidir, hepsi iştahı canlandırırken güzel görseller ve rahat bir ortam sunan bir alan oluşturmak için bir araya gelir.