Yarının Evi : Mobilyanın Geleceği

Bazılarına kıyasla, mobilya endüstrisinin durgun gibi göründüğü inkâr edilemez. Tarzlar zaman içinde nazikçe harekete ve modanın akışına göre incelikle değişse de, birçok yönden mobilyalarımız yüzyıllarca hiç değişmedi. Yakın zamana kadar, mobilyalar teknoloji patlaması tarafından göreceli olarak el değmemiş gibi göründüler (işlerin nasıl üretildiği hariç), ama nihayet, şimdi, teknoloji ile mobilya arasındaki çizgiler evlerimiz uyum sağlamaya başladıkça yavaş yavaş bulanıklaşmaya başladı. ihtiyaçlarımıza ve gelişen yaşam tarzlarımıza daha uygun.

Örneğin, Samsung'un yeni TV Çerçevesi , kapatıldığında çerçeveli bir sanat eserine benziyor ve odadan çıkarken ekranı kapatan sensörlere sahip.

Microsoft HoloLens (dünyanın dört bir yanındaki dijital içerikle etkileşimde bulunmanıza ve etrafınızdaki hologramlarla etkileşime girmenize olanak tanıyan ilk bağımsız holografik bilgisayar) gibi yenilikler , mobilya satın alma biçimimizi sonsuza dek değiştirebilir.

Yakında bir Microsoft HoloLens kulaklıklı mikrofon setini takıp holografik bir mobilya parçasını gerçek alanınızda görselleştirebilecek, daha sonra boyutlarını esnetmek veya küçültmek veya hareket ettirmek için ellerinizi kullanarak dolaşabilirsiniz.

İklim değiştikçe geleceğin mobilyalarının sürdürülebilir olması, çok işlevli ve verimli olması gerekecek ve günümüzün en iyi tasarımcıları gelecekteki gelişmelere zemin hazırlayacak bu üç alanı keşfetmeye başlıyor.


Akıllı interaktif yataklar zaten ufukta görünüyor. Balluga yatak (ki geçen yıl kalabalık fon sitesi Kickstarter üzerinde başlatılan) yatak farklı bölgeleri, yatak, akıntısı olan bir klima kontrol sisteminin her tarafı için ayarlanabilir sertlikteki üzerinde basıncı vücudunuzun yerleri izleyen bir hava süspansiyon sistemine sahip Her iki taraf için bağımsız sıcaklık kontrolü sağlayan hava, titreşimli masaj sistemi, karanlıkta kalkmanız gerektiğinde harekete duyarlı LED ortam aydınlatması, dahili bir uyku izleme sensörü ve hatta bir horlama önleme ayarı bulunur. Horlama duruncaya kadar yastığınızı yükseltmek veya alçaltmak için bir ses sensörü ve havalı süspansiyon. Tüm bu özellikler akıllı telefonunuzda veya tabletinizde bir uygulama ile kontrol edilebilir.