Mobilya Seçimi İpuçları : Yemek Sandalyesi

Herhangi bir mobilya tasarımcısına en sevdikleri ev mobilyalarının ne olduğunu sorun, alacağınız cevaplar arasından yemek sandalyesi kesinlikle olacaktır. İyi bir yemek sandalyesi konfor içinde oturabileceğiniz bir mobilyadır. Mobilya Seçim İpuçlarının bu baskısı için, eviniz için mükemmel yemek sandalyeleri setini nasıl seçeceğinizi ve stillendireceğinizi araştırıyoruz. Bu sefer kural olarak kuralsızlıktan yola çıkıyoruz. Ancak, alanınızın eşleşmeye uyum sağlamasına yardımcı olacak bazı yararlı kılavuzlar vardır.

Tarzınız Nedir?

Mobilya kişiliği yansıtır. Bir kolun eğrisi, bir koltuktaki bacağın türü, bir minderin derinliği - tüm bu faktörler bir sandalyenin hissetme şekline etki eder ve biz sadece rahatlık seviyesinden bahsetmiyoruz. Ne tür bir sandalye istediğinize karar vermeden önce, evinizin genel salonu ve işletmeniz hakkında düşünün. Serin, sakin ve toplanmış? Renkli veya enerjik? Bu tür duygular sandalyenizin rengi ve yapısı gibi şeyleri belirlemeye yardımcı olacaktır. Soğuk alan, yuvarlatılmış köşeler ve akıcı yapıyla iyi bir şekilde eşleşir; klasik ve eklektik keskin açıları ve nadir detayları ile iyi yapıyor.

Yemek Sandalyesi Temelleri

Yemek sandalye setinizi nasıl karıştırmayı / eşleştirmeyi / başka şekilde seçmeyi planladığınızdan bağımsız olarak, birkaç temel unsur tüm tasarımın görünmesini ve uyumlu hissetmesini sağlar. Koltuk yüksekliği, seçtiklerinizin uzun ömürlü olması için çok önemlidir. Konuklarınızın masanın etrafında toplanıp lezzetli bir yemeğin tadını çıkarmaya hazır olduğunu hayal edin... ama her insan farklı bir yükseklikte. Mantar yaması gibi. Bunu önlemek için, koltuğun üstü ile masanın altı arasında yaklaşık 10 inç(25.4 cm) boşluk bırakmaya çalışın. Ayrıca, restoranla en yakın duvar arasında yaklaşık (91.44 cm) boşluk olmasını istersiniz. Bu, elbette, en iyi senaryodur. Apartman yaşamının zorluklarını biliyoruz.

Daha sonra, belirli bir sandalye tasarımının mekanınıza getireceği görsel ağırlığı düşünün. Görsel ağırlık, bir mobilya parçasının mekanınızda ne kadar ağır ya da hafif göründüğüne işaret eder: Beyaz ve siyah olarak ayarlanan aynı sandalye, mekanınız üzerinde farklı etkiler yaratacaktır. Tipik olarak, bir parça ne kadar koyu ve ağır olursa, nefes alması gereken alana ihtiyaç o kadar artar aksi halde alan sıkışık ve basık olabilir.

Satınalma kararının sonunda: şirket veya ürün hakkında incelemelere göz atın. Yorumlar, genellikle bir ürünün kalitesi konusunda özeldir ve genellikle satın almadan önce önemli miktarda araştırma yapan kişiler tarafından yapılır.

İki Önemli Görev

Yemek sandalyeleriniz büyük olasılıkla evin her yerinde ek oturma alanı olarak işlev görür. Beklenmedik misafir mi geldi? Salonunuzda ekstra misafirlerinize oturma alanımı açmak istiyorsunuz? Yemek sandalyeleriniz sizi kurtarmaya geliyor. Bu nedenle, oldukça ciddi bir ikili görev oynamak zorundalar. Yemek odası sandalyelerinizi seçerken, evinizin genel tarzına bir göz atın. Alanınızın ana tasarım temaları nelerdir? Modern, Klasik, rustik detaylar? Örgü veya hasır detayları? Ağır, geleneksel siluetleri? Tanımladığınız tema ne olursa olsun, seçtiğiniz yemek sandalyesi seti şeklinde atmosfer oluşturmaya çalışın.

Çeşitli Yemek Sandalyeleri

Uyumsuz sandalyeler, drama veya kıvılcım eklemek için harika bir yoldur. Masanızın etrafında birkaç farklı sandalye stiline sahip olmak istiyorsanız, seçimlerinizin eklektik ama bir arada görünmesini sağlayacak bazı faktörler vardır.

Önce ayakları, sandalye ayaklarının şekli, uyum konusunda uzun bir yol kat edecektir. Genel olarak, bacak ne kadar ince ise sandalye tarzı o kadar havadar ve çağdaş olur. Ağır, kalın bir bacak tipik olarak daha geleneksel bir his veren bir alanı içine çeker.

Renk kişisel ve uzaya özgü olsa da, renk tutarlılığı görsel uyum oluşturmaya yardımcı olur. Eğer uyumsuz sandalyelerle gitmeyi planlıyorsanız, kontrollü bir palet uyumsuz sandalyeleri ince tutacaktır. Daha fazla orta incelikli bir şey mi istiyorsunuz? Tek bir şekle sadık kalın ve renkleri değişken hale getirin ya da tek bir kalın renkte ve şekil seçin. Tam maksimalizm için, herhangi bir sandalyeyi seçmeniz yeterlidir - ancak koltuğun masanın altından 10 inç (25 cm) olduğundan emin olun.

Herkes akşam yemeğine başlamaya hazır olduğunda, yemek sandalyesi seçiminiz muhtemelen aklınıza gelmeyecek. Bu sadece evinizin başka bir düşünceli unsurudur. Elbette, eviniz parçalarının bir toplamıdır ve mekanı ailenizi yansıtmak için harcadığınız çaba farkedilmez.