Yeni evinize, ofisinize mobilya alırken dikkat etmeniz gereken hususlar vardır.

Mobilya satın alırken dikkat etmelisiniz çünkü ekmek almaya gitmiyorsunuz. Yıllarca kullanacağınız mobilyalar hayatınızın bir parçası olacak. Bir mobilya almak için de zamanınızı hiç etmeyin.

Büyük bir heyecanla mağaza mağaza gezip vakit öldürmek hem sizi yorar hem hevesini kırar. Mobilya alırken kafanızda bazı noktaları sabitleyebilirsiniz. Mobilya alacağınız odanın renk tonları, istediğiniz tarzı ve bütçenize göre fiyat aralığını planlayın.

Satın alım sırasındaysa mobilyanın malzemelerine ve sağlamlığına dikkat etmelisiniz. Uzun süre boyunca kullanacağınız eşyalardan biri olan mobilyaları dikkatli seçmezseniz ekonomik bulduğunuz mobilya size bir hayli pahalıya gelebilir.

Kullandıktan kısa bir zaman sonra bacağı sallanmaya başlayan mobilya şikayetlerini sık duyuyoruz. Bu şikayetleri edenlerden biri olmayın. Birbirinin kopyası olan ve hızla tüketilen mobilyalar ekonomik görünseler de kısa süreli kullanım nedeniyle bütçeyi hayli sarsabilir. Geçici çözüm sunan bu tarz mobilyalar genellikle göze hoş görünür ancak bir süre sonra konforu ve göz zevkini bozar.

Sağlı sektörü ile mobilya sektörü birbirleri ile alakalıdırlar. Hayatımızın önemli bir kısmını ofis ya da evde geçiriyoruz. Mobilyaların üretiminde kullanılan cilalar ve boyalar zararlı kimyasal toksik maddeler içerebilir. Mobilyaların hayatınızın her noktasında olduğunu düşünürsek hava yolu ile bulaşacak mikropların sayısını tahmin bile edemeyiz. Doğal boya ve cila kullanılan mobilyaları tercih edilmeli.

Herhangi bir mutfak için alınacak dolapların kabarmaması önemlidir. Mutfak mobilyalarının çekmeceleri ve kapakları çok kullanılacağı için sağlam olmalarına özen gösterin. Menteşe ve ray gibi teknik aksesuarların kalitesi bu noktada dikkat edilmesi önemli detaylardır. Mutfakta ocağın üst kısmında kapak yer alacaksa su buharından etkilenmeyecek şekilde olmalıdır. En azından temizlenirken kimyasal temizlik ürünlerinden zarar görmeyecek malzeme ile yapılmış olmalıdırlar.
En çok şikayet edilenler arasında şüphesiz sandalyeler yer alıyor. Kimse bir süre sonra bacakları sallanan sandalyeler görmek istemez. Kullanılan yapışkan malzemenin kalitesi önemlidir. Ayrıca sandalye parçaları geçmeliyse eklem yerlerine dikkat edilmelidir.