Ofis, otel, cafe, özel kurum ve kuruluş mekanlarında kullandığınız sandalyeler çok sıklıkla kirlenebilir ve lekelenir. Bunun için endişe etmenize gerek yok, eskiden sadece sabunlu sular ile temizlenen sandalye için artık gelişen teknoloji ile çok çeşitli temizlik ürünleri ve imkânları mevcuttur. Üretildiği maddeye göre farklı leke çıkarma işlemleri vardır, Sandalye veya mobilya  firmalarında teşhir ürünlerinde lekeler olabilir. Bunları alırken dikkat edilmeli veya alındıktan sonra fark edilir ise basit bir işlem ile halledilebilir.

Sandalyeler, üretildikleri malzemeler açısından farklıdır; Hasır, ahşap ve plastik modeller revaçtadır. Sandalye üzerinde oluşabilecek lekelerin temizliği sandalye çeşitlerine göre olduğu gibi leke türlerine göre de değişir. Özellikle cafe, restoran gibi işletmelerinizde veya mutfak sandalyelerinizin minderleri üzerinde en çok yemek vb. lekeler ile karşılaşırsınız. Örneğin kahve lekesi henüz kumaşa tam nüfuz etmemişse üzerine tuz dökmek işe yarayabilir. Beyaz bir kumaş kullanmışsanız sandalyeniz üzerinde, oksijenli su ile silmek işe yarayabilir. Ayrıca son çare olarak çamaşır suyu da kullanabilirsiniz. Renkli kumaş minderlerde ise biraz gliserin sürüp ılık suyla durulamak işe yarayabilir. Sandalyeleriniz ahşap ise ve de cilalanmış ise lekeli yerleri mutlaka oksijenli suyla silmelisiniz. Lekeli yeri yeniden cilalayarak, amonyaklı suyla yıkamanız gerekir. Olmadı eski usül sabunlu suya çamaşır suyu ekleyerek lekeyi silmeniz işe yarayacaktır. Plastik sandalyeler temizlenme konusunda daha avantajlıdır. Çamaşır suyu ve bez ile sildiğinizde genelde lekeler çıkar. Ayrıca leke oluşumu da daha azdır. Ancak plastik sandalyeler için de limon suyu, beyaz sirke ve hafif amonyaklı su karışımı ile çıkaramayacağınız leke olmayacaktır.

Sandalyeci mağazalarında da farklı temizlik ürünleri mevcuttur. Bunları da alabilirsiniz.

Elbette ürünler ile sandalyeler üzerinde oluşan lekeleri çıkarabilirsiniz. Ancak bunları uygularken dikkat etmelisiniz. Özellikle ahşap modelli sandalyelerinizde ve sandalye kumaşlarınızda uygulayacağınız leke çıkarma yöntemleri farklı sorunlara yol açabilir. Lekeleri daha da artırabilir. Bu nedenle birçok yapı marketlerde bunlar ile ilgili ürünler satılmaktadır. Sandalye kullanımın en çok olduğu cafe gibi yerlerde dönem dönem temizlik işlemlerinin uygulanması ile de kalıcı lekelerin oluşmasını engellemiş olursunuz. Sandalyeci mağazalarından özellikle de kumaşlı sandalye alıyorsanız mutlaka temizleme ve leke çıkarma ile ilgili bilgileri sorun. İlerde karşılaşabileceğiniz leke sorunlarınızı önceden kontrol altına alırsınız.