Konya ilinin merkez ilçelerinden biri olan Meram, doğal güzelliği ve tarihi dokusu ile dikkat çekmektedir. Adını Meram Bağları'ndan alan bu ilçe tarih boyunca Hititler, Frigler, Lidyalılar ve Persler tarafından pek çok medeniyete kapılarını açmıştır.

Aynı zamanda ilk Türk beyliklerinden biri olan Karamanoğlulları'nın da ana vatanıdır. Konya iline 10 dakika mesafesi bulunmaktadır. Yeşil alanları, birbirinden güzel mesire yerleri ve bağlığı ile tarihi dokusuna doğal güzellik katmaktadır.

Bu nedenle de ticaret hacmi bir hayli yüksek olan bir ilçe olduğunu söylemek çok doğru olacaktır.Doğal güzellikleri nedeniyle Meram Çayı boyunca çay bahçesi, cafe ve restoranlara denk gelmek mümkündür. Bu denli güzel ve doğal bir ortamda konforu sağlamak adına sandalye tasarımlarına çok önem verilmektedir. Sandalye imalatçısı olmak ve insanların konforunu sağlamak ciddi bir iştir. Çünkü, Meram ilçesindeki doğal güzelliği tarihi dokularına uygun bir şekilde yansıtmak için ahşap klasik kollu sandalye gibi özel seçimler yapmak gerekmektedir.