Masaların Tasarımı

Ham mobilya endüstrisinde masaların dekorasyonu ve konfigürasyonu oldukça önemlidir. Masanın ön yüzeyinde (masanın önünden masanın önünden geçen ve çekmecenin ön kısmını tutabilen bir tahta) veya ayakların üzerinde ek veya çizik bezemeler veya masa üzerinde herhangi bir yerde boyanmış bezemeler görülebilir. Masa üstü, masa ayakları veya önlüklerin şekli veya şekli stili belirler ve özel makineler tarafından üretilebilir.

Yüksek kaliteli prefabrik mobilya üreticileri, mobilyalarının tasarımında çok fazla zaman ve para harcarken, ham mobilyalar genellikle tüketici için temel formlar sunar. Bitmemiş masa üreticisi kesinlikle çekici bir masa satmakla ilgileniyor, ancak muhtemelen büyük ev mobilyası pazarlarında gösterilen en şık veya yenilikçi masa değil. Çoğu büyük mobilya şirketi, işi pazarları için yeni tasarımlar geliştirmek ve bu stilleri ekonomik olarak oluşturmak için üretim müdürü ile birlikte çalışmak üzere çalışan bir tasarım direktörüne sahiptir. Bu büyük şirketler alışveriş merkezlerini takip ediyor, koruma ve moda dergilerini inceliyorlar ve zevk ve stil tercihleri hakkında genel bir değerlendirme yapıyorlar.

Bununla birlikte, örneğin, orta ila düşük fiyatlı ürünlerin üreticileri, bitmemiş ürünlerin gelişmekte olan stil ve dekorasyona daha az harcadıklarını ve tüketiciye temel masalar ve şekiller sunmayı tercih ettiklerini belirtti. Bazı küçük şirketler, yeni ürünler ve stiller geliştirmek için görevi üretim yöneticisine devredebilir. Bu yönetici, evde kullanılan ekipmanlarla yapılabilecek masalar oluşturmak için çalışanların tasarımcılarıyla birlikte çalışır. İlginç bir şekilde, bazıları, parçaların kolayca değiştirilebileceği ve çok sayıda yeniden şekillendirilmiş ürün yelpazesiyle sonuçlanacak masaları tasarlamayı tercih eder. Örneğin, bir konsol masa ön ve arka önlük ve çekmeceleri sehpa ile aynı olabilir.

Tasarımcılar veya üretim yöneticileri genel olarak mevcut stile dikkat eder, piyasayı neyin yönlendirdiğini ve hangi eğilimlerin hedef pazara girdiğini değerlendirir. Üretim için yeni bir stil veya şekil önerirken, satış ve pazarlama direktörü, üretim yöneticisi ve şirket içi tasarımcı da dahil olmak üzere bir direktör ekibi, yeni tasarımın uygulanabilirliğini değerlendirir. Tasarım onaylandıktan sonra, üretim yöneticisi ve tasarımcı, Bilgisayar tabanlı bir tasarım ve tasarım sistemi kullanan bir sunucu ile işbirliği yapar. Bu operatör bilgisayardaki tasarımla çalışır ve bu ürünü bilgisayar kontrollü makinelerde oluşturmak için bu bilgileri bilgisayara girer.

Ürünün kurulu sistemden nasıl geçtiğini değerlendirmek için yeni tablo prototiplenmelidir. Ayrıca, personel önerilen yeni tabloyu estetik ve dayanıklılık açısından kontrol etmelidir. Prototip, makinelerde oluşturulan şablonlar kullanılarak oluşturulur. Prototipte herhangi bir değişiklik yapıldıysa, tasarım bilgisayarda güncellenir ve üretime geçilir.