Geçmişten Günümüze Masa

On altıncı yüzyıla kadar, dekoratif ve üslupla ayırt edici mobilyalar çok önemli hale geldiğinde , masalar sandalyeden ve şifonyerden daha az sıklıkta bulundu. Farklı kültürler masaları farklı materyallerden yaptı. Mısır masaları tahta veya taştan ve benzer kaidelerden yapılmıştır. Asurların onları metalden yaptıkları söylenir. Pompeii ve Herculaneum popülasyonunda mermer makaslı masalar vardı.

Oval MasaAntika Masa

Ortaçağ'da katedraller duvarda ya da taş bir kaide üzerinde duran cemaat masalarını kullandılar. Kaleler genellikle ortasında, malikânenin efendisi olan ve dik açılarla, daha az önemli olan sakinleri veya misafirleri olan büyük, dikdörtgen tablaları içeriyordu. Ortaya çıkan daha sıradan ortaçağ masalar, düz yan paneller tarafından desteklenen basit ahşap masalardır. On yedinci yüzyılın başlarına ait Amerikan masaları genellikle katlanır tipdeydi, yan taraflarda tahta ve dikey plakalar vardı. Daha fazla alana ihtiyaç duyulduğunda yan plakaların bazıları sökülmüş olabilirdi; Masa kullanılmayacaksa, çoğu odaya yerleştirmek için basitçe duvara katlananları vardı.

Dekorasyon, 16. yüzyılda zenginler için de çok önemli hale geldi. Şık mobilyalar karmaşık bir şekilde oyulmuştu ve ayak pedalı tornalarında dönmeler içeriyordu. On yedinci yüzyılın ortalarına gelindiğinde, mobilyaların çoğu, ev yaptıkları gibi mobilya yapan marangozlar tarafından inşa edilmiş , kalemler, zıvana ve zıvana konstrüksiyonları ve tavan levhalarını destekleyen sağlam unsurlar tarafından yapılmıştır. On yedinci ve on sekizinci yüzyılların sonunda, marangoz, dayanıklılık için kenetleme dişlilerinin kullanımı da dahil olmak üzere kaplama, oyma ve ustalıkla bir araya getirilmiş heykel parçaları oluşturarak ince mobilyalar yapmaya başlandı.

Ahşap MasaModern Masa

On dokuzuncu yüzyılın başlarında, makine üreticileri uygun fiyata cazip mobilya sunmalarına izin verdi. Ahşap su, buhar veya elektrikli testerelerle kesilmiş, mekanik olarak öğütülmüş, makineye oyulmuş ve dekore edilmişti. 1980´lere gelindiğinde, hemen hemen herkes ucuz bir masa ve sandalyeye sahip olabiliyordu. 20. yüzyılın başında, masa tekrar değişti, çünkü bu sefer laminat, plastik ve sunta gibi geleneksel olmayan malzemeler kullanıldı ve herkes için masalar uygun hale getirildi. Yeni etkinliklerin tadını çıkardıkça ve kabul ettikçe, masa da değişti. Son 200 yılda icat edilen masa formları arasında kart masaları, oyun masaları, çay masaları, piknik masaları, yemek masaları yerini almaktadır.