Masalar Hakkında

Masa, ev mobilyalarının temel bir parçasıdır. Genellikle, bir dizi bacak, sütun ya da sehpa ile desteklenen düz bir üst kısımdan oluşur. Üst kısım taş, metal, ahşap veya plastik gibi sentetik bir malzemeden yapılabilir. Masalar, en temel olanı masanın sabit bir masa mı yoksa mekanik bir masa mı olduğu bir dizi kriterden herhangi biriyle alt bölümlere ayrılabilir. Sabit bir masanın, depolama için boyut olarak genişletmek veya azaltmak için hiçbir şekilde hareket etmeyen bir üst kısmı vardır. Sabit masalardaki üst kısımlar oldukça büyük olabilir ve tek bir sütun veya kaide ile desteklenebilir. Mekanik masalar, yer kazanmak veya daha esnek hale getirmek için hareket eden, katlayan, düşüren veya bir şekilde yeniden yapılandırılabilen üst veya bacaklara sahiptir. Mekanik masalar, damla yapraklı masalar, yatar masalar ya da bir mekanizma açılırsa katlanan ya da daraltan ayakları olan masaları içerir.


Masalar, genellikle yapıldıkları malzeme, inşa edilme amacı, aldıkları biçim ve herhangi bir süslemenin tarzı gibi diğer kriterler tarafından alt bölümlere ayrılır. Stil, masanın son derece önemli bir parçasıdır. Masanın görünümü birçok faktörün bir sonucu olarak değişebilir. Bunlar arasında değişen stilistik tercihler, masa için farklı malzemeler sunan teknolojideki ilerlemeler veya inşası için yöntemler ve yeni insan faaliyetlerinin veya ihtiyaçlarının sonucu olan yeni masa formları yer alıyor.Bu ülkede satın alınan masalar en çok ahşaptan seri üretilmektedir ve en az kabine yapma becerisiyle yapılabilir.

Özel yapım masalar, akçaağaç, meşe veya kızılağaç gibi doğal sert ağaçlardan veya çam gibi yumuşak ağaçlardan yapılabilir. Yerel masalar herhangi bir leke veya sızdırmazlık maddesi olmadan tamamlanmamış bir şekilde imal edilebilir veya standart veya özel yüzeylerde kullanıma hazır satın alınabilir. Bazı masa üretimi evde gerçekleştirilir; bunlar, bir dolap üreticisi tarafından inşa edilmesi gereken özel veya özel yapım mobilya parçaları olarak kabul edilir.