Kastamonu'nun Küre ilçesi bakır madeni yönünden çok zengin kaynaklara sahiptir. Bu özelliği sayesinde tarihteki en parlak dönemini 1300 ve 1500 yılları arasında yaşamıştır. Kültürel miras konusunda da çok zengin bir yapısı olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle de ilçe içerisinde bulunan bir çok cami, medrese ve hamamlar turistlerin yoğun şekilde ilgisini çekmeyi başarmıştır.
Bölgenin en önemli eseri ise 1455 yılında yapılan Molla Şemsettin Camii'dir. Kimileri tarafından Akşemsettin Camii olarak da bilinmektedir. Molla Şemsettin Camii dünyaya hükmeden Osmanlı Hükümdarı Fatih Sultan Mehmet tarafından yapılmıştır. Bu yapının yanında bir medrese ve bir kaç tane de vakıf eseri bulunmaktadır.
Kastamonu Küre ilçesinin sahip olduğu tarihi eserlerin yakın mevkilerinde bir çok kantin ve pastane gibi insanların yoğunlukla ziyaret ettiği mekanlar bulunmaktadır. Hem yöre halkı hem de bölgenin yetkili isimleri kültürel mirası korumak konusunda üzerine düşen görevleri yerine getirmektedir. Öyle ki doğal güzelliğin korunması amacıyla rattan sandalyeler moda olmuştur.