Cilalı taş devrinden, eski tunç, kalkolitik ve Helenistik dönemlere kadar pek çok zamana tanıklık eden Konya'nın Kulu ilçesi, ismini göçebe toplum liderlerinden biri olarak bilinen Kulubey'den almıştır.

Bölgede Osmanlı Devleti döneminde Atçeken oymakları hüküm sürmeye başlamıştır. Buradan Osmanlı Devleti'ne lojistik anlamda çok büyük destek verildiği görülmektedir. Şu anda da Kulu bölgesinin büyük bir kısmı Yörük halkından oluşmaktadır.

Yörüklerin yanı sıra ise Kürtler, Nogaylar ve Türkmenlerin yaşadığı topraklar olarak bilinir.Kulu ilçesinde yer alan Gökgöl, içerisinde binlerce kuş türünü barındıran inanılmaz bir doğa harikasıdır. Burada her yıl sosyal tesis ve cafe gibi mekanlarda şenlikler düzenlenmektedir.

Bölgede yer alan kantin ve restoran tarzı işletmeler çok fazla ziyaret edilmektedir. Ziyaretçilerin çok büyük bir kısmı genellikle turistlerden oluşmaktadır. Bu nedenle mekan dekorasyonunda genellikle metal döküm sandalye kullanılarak, ziyaretçilerin konforu en üst seviyede sağlanmaya özen gösterilmiştir.