Elazığ merkeze 65 kilometre uzaklıkta bulunan Kovancılar ilçesi, düz ve geniş bir ova içerisine kurulmuştur. Bölge Keban Gölü ve Murat Nehri ile çevrelenmiştir. İlçenin tarihi mazisine baktığımızda vakti zamanında Osmanlı hakimiyeti altında olduğunu görmek mümkün olacaktır.

1934 yılında 300 hanelik bir soydaş kafilesi bu topraklara yerleştirilmiştir. Bu nedenle ismini Romanya'dan gelen kafilelerin önceden kendi bulundukları bölgenin adından aldığını söylemek mümkün olacaktır.Elazığ ilinin Kovancılar ilçesi tarihi yerler bakımından da çok zengindir.

Fakat daha çok doğal oluşumları ile dikkat çekmektedir. Bölge halkı sandalye imalatçısı mesleği alanında kendisini geliştirmektedir. Bu nedenle yapılan organizasyonlarda gelen turistlerin konforlu bir şekilde ağırlandığını söylemek de mümkündür.Otel ve restoran gibi işletmeler genellikle koltuk ve berjer kullanımını tercih etmektedir. Fakat bazı mekanlar bölgenin doğallığına ayak uydurmak amacıyla özel yapım sandalye ve masa tercih etmektedir. Doğal güzellikleri ile ünlü olan bu kenti sizler de ziyaret edebilirsiniz.