Ülkemizin sanayi başkentlerinden biri olarak bilinen Kocaeli ili, Asya ve Avrupa kıtaları arasında adeta bir köprü konumunda olması nedeniyle önemli stratejik değer taşır.

Öyle ki yurdumuzun en önemli endüstri ve sanayi alanları burada yer almaktadır.Bölgenin tarihi geçmişine bakıldığında ise ilk çağlara kadar uzanan bir geçmiş ile karşı karşıya gelmek mümkündür.

Kocaeli sanayi de gelişmiş olduğu kadar kentselleşme anlamında da büyük bir başarı elde etmiştir. Yöreye gelen ziyaretçilerin konforunu sağlamak için birbirinden modern mekanlarda masa, sandalye, koltuk ve berjer modelleri seçerken özenli davranılmıştır.

Aynı zamanda burada yer alan otel, pastane ve kantin gibi sosyal tesis alanları genellikle yöresel dekor özellikleri kullanılarak dekore edilmiştir.Kocaeli'de gelişmiş sanayi türlerinden biri de mobilya üretimidir. Bir çok fabrikanın üretmiş olduğu kütük masalar, masifpan masa tablası ve werzalit masa tablası modelleri kısa zamanda dikkat çekerek, yurt genelinde kullanıma sunulmuştur.