Elazığ'da bulunan Keban barajından ismini almış Keban ilçesi, hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile ziyaretçilerini mest etmektedir. Bu bölgedeki Türk hakimiyeti Selçuklularla birlikte başlamıştır. İlçede yapılan çeşitli kazılar sonucunda önemli tarihisel kaynaklara ulaşılmıştır.

Selçuklu komutanlarından olan Çağrı Bey, 1017 yıllarında 3 bin kişilik ordusuyla birlikte Ağın üzerinden Keban bölgesine gelmesiyle, Türk akınları başlamıştır.

Elazığ'ın en çok ziyaret edilen ilçelerinden birisidir. Özellikle de baraj etrafında konumlandırılmış olan çeşitli kantin, çay bahçesi ve cafe tarzı işletmeler yoğun derecede ilgi çekmektedir. Bu ilgi sayesinde bölge turistik bir ilçe haline gelmiştir.Bölgede temel geçim kaynağı hayvancılık olmasına karşın, sandalye üreticisi mesleği de her geçen gün gelişim göstermektedir.

Özellikle de otel tarzı işletmelerde tarihi ve doğal görünümü bozmamak amacıyla çam bahçe sandalyeleri ve ahşap klasik masa modelleri kullanılmaktadır. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken bu kültürel ilçede gördüklerinizi asla unutamayacaksınız.