Kayın Ağacının 6 Avantajı

Çoğunlukla Karadeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde doğal olarak yetişen kayın (Fagus grandifolia), kolayca 40 metre civarı kadar kolayca gidebilir, gümüşi gri renkte olan çok düzgün bir ağaç kabuğu Masif kayın ağacı, döşeme, müzik aletleri ve kontrplak dahil mobilya imalatında kullanılır. Mobilya imalat endüstrisinde kayın ağacı kullanmanın bazı yaygın yararları :



Esnek

Kayın ağacı genellikle kavisli mobilyaların imalatında kullanılır, kolayca dövülebilir olduğundan, neredeyse her şey için harika bir tercih olmasını sağlar - sandalyeler, dolaplar, döşemeler veya masalar. Kayın ağacı ile endüstride kesin olarak bu amaçlarla çalışmak çok kolaydır.

Dayanıklı

Sert ahşap kategorisine ait olan kayın sert ağaç gözeneksiz, sağlam bir yoğunluğa ve güçlü bir yüzeye sahiptir. Bunun anlamı, diğer ahşap çeşitlerinden daha fazla basınç, talaş ve oymaya dayanmasıdır.

Kokusuz

Diğer ağaçların aksine, kayın ağacı kerestesinin ayrı bir kokusu veya tadı yoktur. Bu, kayın ağacını sadece gıda kullanım gemileri için mükemmel bir seçenek haline getirmekle kalmaz, aynı zamanda temiz bir yüzey sunumu sunar ve müşterilere hitap eder.

Şok Emici

Eşit dokulu, düz taneli kayın ağacı sert, ağır ve güçlü olması nedeniyle basınca karşı önemli bir direnç sunar. Bunu akılda tutarak, kayın ağacı genellikle zemin kaplaması için tercih edilir, çünkü ağırlık ve yüksek darbe kuvveti taşıyabilir.




Kolay Bakım

Hafifçe buğulanmış kayın kerestesi, ahşabın doğal tanelerini, cilalarını ve renk bütünlüğünü vurgulamak için sıklıkla kullanılır. Uzun ömürlü özelliklere sahip olduğundan kayın ağacından mobilyalar zamanın testine dayanacak ve yıllar sonra bile iyi görünecek. Ciddi bir kozmetik hasarı durumunda, basitçe kenarları zımparalanarak düzeltilebilir.



Satın Alınabilir

Kayın ağacı, diğer düşük maliyetli sert ağaçlarla aynı fiyat seviyesinde gelir. Sadece bu değil, sık sık Maun, Akçaağaç, Ceviz ve Kiraz gibi pahalı ahşap taklit etmek için kullanılır.