Konya'nın Karapınar ilçesi uzun süre boyunca Hitit hakimiyeti altında kalmıştır. Daha sonraki yıllarda ise Frigler, Lidyalılar, Asurlar, Persler, Büyük İskender ve Bizans İmparatorluğu hakimiyetine girmiş olan bu topraklar, 1071 Malazgirt Savaşı'yla birlikte Selçuklu İmparatorluğu hakimiyetine girmiştir.

İlerleyen süreç içerisinde bir çok beyliğin ve Osmanlı Devleti'nin sahip olduğu bu topraklar çok fazla tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır.Konya Karapınar tarihsel yönden çok güçlü bir şehirdir. Osmanlılardan kalma Selim Camii en çok dikkat çeken yapılardan biri olarak bilinmektedir. Aynı zamanda ilçede bir çok kervansaray, han, hamam, 2 tane yel değirmeni, 5 tane çeşme ve 39 tane de dükkanlı bedesten bulunmaktadır.

Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Konya Karapınar ilçesinde yer alan çeşitli cafe tarzı mekanda teak sandalyeler ve ahşap lamine masa türleri kullanılmıştır.Yörede bulunan işletmelerin mobilya dizaynı da günümüz modernizmi ve nostaljik havayla harmanlanarak özenle seçilmiştir.