Adana KaraisalıAdana Karaisalı ilçesi genel olarak Roma Dönemi kalıntıları ile adından sıkça söz ettirmektedir. Özellikle de Karaisalı ilçesinin güney kısmında yer alan Midilli bölgesi, görülmeye değer tarihi eserlere ev sahipliği yapmaktadır.

Midilli bölgesinin bazı kaynaklara göre Büyük İskender'in Anadolu'yu istila ettiği sırada yıkıldığı düşünülmektedir. Zamana bağlı olarak bu alana Türkler yerleşmiş ve Midilli ismi Çeçeli olarak değiştirilmiştir.

Adana Karaisalı yöre halkı sanata olan düşkünlükleri ile bilinmektedirler. Bölgede üretilmiş olan mobilya, koltuk ve berjer modelleri hem konforları ile hem de modern yapıları ile oldukça dikkat çekicidir.

Aynı zamanda Karaisalı bölgesindeki otel, cafe ve pastane gibi sosyal tesis alanları da güzel vakit geçirmek için son derece ideal bölgeler olarak bilinirler. Burada bulunan sandalye üreticisi mesleğini yürüten insanların ortaya koymuş olduğu krom metal bar sandalye, metal konferans sandalyesi ve çeşitli sandalyeler gerçek anlamda görülmeye değer sanatsal yapılardır.