Isparta'nın Merkez ilçesi en çok ziyaret edilen yerlerden biri haline gelmiştir. PİSİDİA yöresinin en önemli yerleşim yerlerinden biri de bu ilçedir. Yöre içerisindeki yerleşme tarihi Eski Taş yani Paleolitik döneme kadar dayanmaktadır.

M.Ö. 2000 yıllarına kadar dayanan bir tarihsel kökeni bulunan bu ilçe, yetiştirdiği güller ile dünya çapında bir ün kazanmayı başarmıştır. Luvi ve Arzava topluluklarının yerleşim yerlerinden biridir. Bölgede yapılan kazı sonucunda Hitit dönemine ait bazı belgelere rastlanmıştır.İlçede pek çok mesleki dalda gelişim gösterilmektedir.

En çok sandalye imalatçısı aranan meslek dallarından biri olmuştur. Çünkü bölge halkı yerel tarihine çok önem verdiğinden masa ve sandalye kullanımlarında ziyaretçi konforunun ön planda tutulmasına öncelik tanınmıştır.Öyle ki tarihsel yönü en iyi yansıtan modellerin daha çok mdf lam masa tablası ve krom metal bar sandalye olduğu düşünülmektedir.Bölgede sandalye üretimi hız kesmeden devam ettiği için ahşap sandalye fiyatları da çok uygundur.

Isparta’da metal sandalye ve masa modellerini inceleyebilir fiyatlarını görebilirsiniz.