Bursa'nın en büyük ilçelerinden biri de İnegöl'dür. Öyle ki sadece Bursa'nın en büyük ili olmakla kalmayarak Türkiye'nin de 40. büyük ilçesi olarak bilinir. Bölgenin yöre halkı genel olarak Kafkas göçmenleri, Balkan göçmenleri ve Anadolu göçmenleri oluşturmaktadır.

İnegöl ilçesinde yapılan çeşitli kazı çalışmaları sonucunda bölge tarihinin milattan önce 3000'li yıllara kadar dayandığı gözlemlenmiştir.İnegöl zamanında, Hititler, Makedonyalılar, Roma İmparatorluğu, Bergama Krallığı ve Persler gibi toplulukların egemenliği altına girmiştir.

Antik dönemde Ankedoma ismiyle anılmış bir bölgedir. Burada bulunan tarihi eserlerin büyük bir bölümü ise Osmanlı Devleti'nden kalmıştır. 1481 yılında yapılmış olan Sadrazam İshak Paşa Cami, Hamza Bey Cami ve Yıldırım Cami bölgenin ünlü tarihi mekanları arasında yer alır.

Bursa'nın İnegöl ilçesi sosyal tesis olarak cafe, kantin ve çay bahçesi gibi alanlara sahiptir. Aynı zamanda her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği bu alanda modern yapılı otel ve restoran gibi işletmeler de yer almaktadır.