Adana'nın İmamoğlu ilçesi bir çok tarihi eseri ile her yıl binlerce turistin yakın ilgi alanına girmeyi başarmaktadır. Bölge hem yöresel kültürü ile hem de görülmeye değer mekanları ile tam bir medeniyet eşiği görevi görüyor.

Adana İmamoğlu ilçesi nostaljik görünümlü cafe, otel ve de restoran gibi sosyal tesis alanlarının yanı sıra; Koyunevi Köyü Mozikleri, Altınini Mağaraları ve Fırka-i İslahiye döneminden kalan bir çok tarihi esere sahiptir.

Adana'nın diğer ilçelerine nazaran çok daha köklü bir geçmişe sahip olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü İmamoğlu, geçmiş dönemlerden bu zamana kadar tarihte önemli faaliyetler yürütmüş olan devletlerin uğrak noktaları arasında yerini almıştır.Adana İmamoğlu ilçesini ziyarette bulunmak isteyen turistlerin mutlaka tarihi mekanları ziyaret etmesi önerilmektedir.

Aynı zamanda çok daha konforlu ve keyifli bir zaman dilimi geçirmek için de çay bahçesi, pastane ve kantin gibi mekanlarda yer alan berjer ve koltuk dizaynlarının rahat ve şık görümlerinden faydalanılabilir.