Batı Karadeniz Bölgesi'nin en güzel alanlarından biri olarak bilinen Kastamonu'nun İhsangazi ilçesi, 1968 yıllarına kadar Mergüze ismi ile anılmıştır. Daha sonra bölgede yeni bir belediye teşkilatının kurulmasıyla birlikte, ilçeye yakın bir köy olan İhsangazi ismi verilmiştir.

1968 yılına kadar Araç ilçesine bağlı bir nahiye olarak varlığını devam ettirmiştir. Fakat bölgenin tarihi dokusu, kültürel güzellikleri ve kendisine has bir toplumu olduğu için ilçe olmasına karar verilmiştir.

Verilen bu karar 1987 yılında uygulanarak Kastamonu İhsangazi resmen bir ilçe konumuna gelmiştir.Bölge sandalye üreticisi mesleğinde kendisini her geçen gün geliştirmeye devam etmiştir.

Bu nedenle doğal yapılı bir çok ürün kullanıcılarının konforunu sağlamak amacıyla kantin ve çay bahçesi gibi alanlarda kullanılmaya başlanmıştır.Kastamonu'nun Küre ilçesi çam bahçe sandalyeleri ve salon masaları ile dikkat çeken sosyal tesislere sahiptir. Bu nedenle ziyaretçiler yaratılan nostaljik ortamdan oldukça etkilendiklerini sıkça dile getirmektedir.