Hatay, Anadolu'nun en köklü ve en eski yerleşim alanlarından biri olarak bilinmektedir. Bölgenin tarihi Milattan Önce 100.000'li yıllara kadar dayanmaktadır. Yörede yapılan bir çok kazı çalışması sonucunda, geçmiş dönemleri anlatan bir çok tarihi esere rastlanmıştır.

Özelikle de Paleolitik ve Neolitik dönemden kalan eserler, burada bir çok uygarlığın hüküm sürdürdüğünün önemli bir göstergesi olmuştur. Genellikle beylikler dönemi ile dikkat çeken bir yöre olduğunu söylemek mümkündür.

Hatay kenti aynı zamanda tarihi ve doğal güzelliklerin içerisinde yer alan sosyal tesis alanlarıyla da yabancı ve yerli turistlerin ilgisini çekmektedir. Hatay ilinin en güzel yörelerinde bulunan otel ve cafe gibi mekanlarda son derece keyifli zaman geçirilebilir. Bölgenin yerli halkı genellikle ahşap işçiliğinde ustalaşmıştır. Bu nedenle birbirinden güzel ve modern Poliüretan Sandalyeler, Alüminyum Masalar ve İroko Masalar üretilerek, pazarlanmaktadır. Sandalye üreticisi mesleği burada oldukça tercih edilen bir iş kolu olarak bilinir.