Masa örtüleri, etkinliğinize doğru tonu ayarlamak için gereklidir ve gerçekten bir alanı değiştirebilirler. Masa örtüsü seçmek kolaydır; o zaman en sık sorulan sorularımızın cevapları.


Masa örtüsü seçimi yaparken İnce çarşaflarda nelere dikkat etmeliyim?


İnce çarşaflar, güzel malzemeler, uzman yapı, ince işçilik ve tasarımın bir kombinasyonu ile karakterize edilir. Çoğu ince keten, dayanıklı, emici ve yumuşak oldukları için keten veya pamuktan yapılır.



Masa örtülerim hangi malzemeden yapılmalı?

Güçlü ve emici oldukları için pamuklu ve keten öneririz. Ütüleme gerektirmelerine rağmen uzun ömürlüdürler ve en lüks his ve görünüme sahiptirler.

Bakım kolaylığı için, leke tutmayan veya kırışmaya dayanıklı yüksek kaliteli, bakımı kolay masa örtüsü koleksiyonları mevcuttur.


Keten ve pamuk arasındaki fark nedir?

Hem keten hem de pamuk doğal liflerdir. Keten, batı ve kuzey Avrupa'nın daha soğuk iklimlerinde yetişen keten bitkisinden gelir. Pamuk, dünya çapında sıcak ve nemli iklimlerde yetişen pamuk bitkisinden elde edilir. Her iki kumaş da oldukça emicidir, dayanıklıdır ve kullanıldıkça daha yumuşak hale gelir.

Bununla birlikte, bazı ince farklılıklar var. Keten daha hafif ve daha canlı hissettirir ve kullanıldıkça daha beyaz hale gelir. Ayrıca oldukça emicidir ve tüy bırakmaz. Pamuk daha sağlam hissettirir ve ketenden daha fazla çeker. Masa örtüsü seçimi konusunda keten tercihiniz olabilir.


Pamuklu kumaşlarda kaliteyi belirleyen nedir?

Pamukta kalite öncelikle liflerin uzunluğuna bağlıdır. Bunun nedeni, daha uzun liflerin daha yumuşak, daha güçlü ve daha ince iplikler halinde eğrilebilmesi ve daha sonra daha yumuşak ve daha dayanıklı kumaşlar oluşturmak için dokunabilmesidir. Özellikle Mısır pamuğu değerlidir çünkü Nil deltası çevresindeki nemli hava ve zengin toprak özellikle narin ve uzun lifler üretir. Mısır'da yetiştirilen pamuğun elyaf uzunluğu 2 1/4″'den fazladır, bu da jenerik pamuğun boyutunun iki katı ve Pima pamuğundan %60 daha uzundur.


Keten kumaşlarda kaliteyi belirleyen nedir?

Pamuk gibi, daha kaliteli keten kumaşlar daha uzun liflerden yapılır çünkü bunlar daha ince ve daha güçlü iplikler üretir. Ek olarak, bu lifler çok tutarlı bir kalınlığa sahiptir ve neredeyse hiç kaba budak veya pürüzlü nokta yoktur, bu da pürüzsüz bir tuşe sağlar. İrlanda ve Belçika ketenlerinin dünyanın en iyi ketenleri arasında olduğu yaygın olarak kabul edilmektedir.


Hangi boyutta masa örtüsü almalıyım?


Masa örtüsü seçimi için, masa örtüleri masanın etrafında 10 "ila 12" arasında sarkmalıdır. Daha ayrıntılı durumlar, 15 "ila 30" arasında (yere kadar) herhangi bir düşüş gerektirebilir. Düşüş ne kadar uzun olursa, etki o kadar dramatik olur. Buna karşılık, gündelik olaylar 6 "- 8" damlalara sahip kumaşları gerektirir.

İhtiyacınız olan masa örtüsünün boyutunu hesaplamak için masanızın boyunu ve genişliğini ölçün ve her bir boyuta istediğiniz damlanın iki katını ekleyin. Örneğin, masanız 48" genişliğinde ve 84" uzunluğundaysa ve her iki tarafta 12"lik bir düşüş istiyorsanız, her bir boyuta 24" eklersiniz:

48" + 24" = 72" genişlik

84" + 24" = 108 "uzun

Yuvarlak masalar için masanızın çapını ölçün ve istenilen damlanın iki katını ekleyin. Yukarıdaki örneğe göre, 48 "yuvarlak masalar için 72" yuvarlak masa örtüleri gerekir.


Masa örtüsü seçim sırasında Masa örtüm nasıl olmalı?


Dikdörtgen masa – dikdörtgen masa örtüsü

Oval masa – oval veya dikdörtgen masa örtüsü

Kare masa – kare masa örtüsü

Yuvarlak masa – yuvarlak veya kare masa örtüsü


Masamın birkaç yaprağı var. Hangi boyutta masa örtüsü almalıyım?


Masa sık sık uzatılır ve kısaltılırsa, her boyuta uygun ayrı masa örtüleri satın alın. Bu mümkün değilse en sık kullanılan masa ölçülerine uygun bir örtü alabilir, daha büyük işler için daha uygun fiyatlı ziyafet örtüleri satın alabilirsiniz. Başka bir çözüm de, en büyük masaya sığacak bir bez satın almak ve onu her zaman kullanmaktır. Üçüncü bir olasılık, güzel bir servis altlığı ve peçete seti ile gitmektir.


Özel masa örtüleri mevcut mu?

Evet. Masanıza uyan standart bir masa örtüsü bulamazsanız, birçok koleksiyonda size özel ölçüler sunmaktan mutluluk duyarız.


Kaç tane masa örtüsüne ihtiyacım var?


Masa örtüsü seçimi için Temel bir masa örtüleri koleksiyonunun aşağıdaki öğeleri içermesini öneririz:

1 Masa Örtüsü

12 Peçete (genellikle masa örtüsüyle uyumlu)

1 Günlük Masa Örtüsü

12 Günlük Peçete

12 Servis Altlığı

18 Kokteyl Peçetesi


Masa örtülerim için hangi tasarımı seçmeliyim?

Genel olarak, resmi çarşaflar ya katıdır, desenle dokunmuştur, baskılıdır ya da işlemelidir. Beyaz ve fildişi en geleneksel renklerdir. Resmi olmayan ortamlar için daha uygun olan baskılı tasarımlar ve daha renkli işlemeler.


Şam nedir?

Bir baskıdan farklı olarak şam veya jakar, kumaşın kumaşına dokunan ve zarif ama zarif bir görünüm yaratan desenleri ifade eder. "Şam" teriminin ağır bir kumaşı ifade ettiği yaygın bir yanılgı olsa da, şam desenleri herhangi bir ağırlıktaki kumaşlara dokunabilir.


Masa örtülerim ne renk olmalı?

Beyaz, masa örtüleri için en popüler renktir ve resmi yemekler için her zaman uygundur. Fildişi ve kırık beyaz renkler, özellikle sıcak tonlara sahip odalarda popüler bir ikinci renktir. Bunların ötesinde renkler, masaüstü koleksiyonlarınızdaki özel öğeleri vurgulamak veya bayram günlerini kutlamak için harikadır.



Özel bir etkinlik için nevresim seçerken nelere dikkat etmeliyim?


– Konum: Yemek odanızın mevcut dekorunu tamamlayacak renkleri seçin. Açık hava etkinlikleri için ayarın rehberiniz olmasına izin verin. Genel olarak, parlak renkler güneşli yerlerde daha iyi görünürken, pastel renkler bahçe ortamlarında harikadır.

– Sezon: İlkbahar ve yaz renkleri daha açıkken, daha soğuk sonbahar ve kış aylarında daha koyu renkler daha uygundur.

– Tema: Renkli çarşaflar, yaratmak istediğiniz havayı belirlemenin en etkili yollarından biridir. Canlı renkler drama katarken, yumuşak renkler daha rafine bir atmosfer yaratır.


Neden bir masa astarına ihtiyacım var?


Bir ömür boyu dayanacak şekilde tasarlanmasına rağmen, ince masa yüzeyleri genellikle aşırı aşınma ve yıpranmaya maruz kalır. Masalarınızı korumaya yardımcı olmak için,  kalın keçe masa örtüleri gürültüyü azaltmak ve masanızı ısıya ve çizilmelere karşı korumak için tasarlanmıştır. Sıradan astarların aksine, bunlar peluştur ve ince çarşaflarınızın altında daha yumuşak bir örtü oluşturmak için masanızın kenarından taşacak şekilde cömertçe boyutlandırılmıştır (masanızdan yaklaşık 5 ″ daha büyük)


Masa örtülerimin bakımını nasıl yaparım?


İnce çarşafların çoğu evde yıkanabilir. Benzer renklerdeki pamuklular ve çarşaflar, normal (ağartıcı olmayan) bir deterjan kullanılarak soğuk suda yıkanmalıdır. LeBlanc Linen Wash gibi bir leke çıkarıcı kullanarak lekelere mümkün olan en kısa sürede müdahale edilmelidir  . Klor, peroksit veya sodyum karbonat gibi ağartma maddeleri kullanılmamalıdır.

Çarşaflar kurutulabilir, ancak kırışıkları en aza indirmek için hafif nemliyken kurutucudan çıkarılmalıdır. Daha sonra geniş bir yüzeye yayılmalı ve sıcak demir ile preslenmelidir. Nakışları ütülerken, yüzleri aşağı bakacak şekilde bir havluya koyun ve ters tarafından bastırın.

Taftalar, ipekler ve danteller, özellikle de narin veya dekoratif püskülleri varsa, genellikle kuru temizleme yapılmalıdır.


İnce masa örtülerimi ütülemek zorunda mıyım?


Resmi bir yemek için, ince çarşaflarınızı ütülemenizi tavsiye ederiz. Yıkadıktan sonra, hafif nemli çarşaflarınızı masanızın üzerine büyük havluların veya keçe masa örtüsünün  üzerine serin ve sıcak ütüyle bastırın. Tabii ki, küçük bir ücret karşılığında çarşaflarınızı profesyonelce ütületebilirsiniz.


Masa örtülerimi nasıl saklarım?


Nevresimleri saklama için hazırlamak kolaydır. Nevresimlerin tamamen temiz ve kuru olduğundan emin olun. Saklamadan önce kolalamaktan kaçının. Öğeleri nazikçe katlayın ve serin, kuru ve iyi havalandırılan bir alanda saklayın. Nem ve sıcaklıktaki büyük dalgalanmaları önlemek için çarşafları plastik torbalarda veya sedir sandıklarında veya bodrumlarda, çatı katlarında veya garajlarda saklamayın. Temiz ve kuru olduklarından emin olmak için çarşaflarınızı periyodik olarak kontrol edin.


Tüm masa örtüleri koleksiyonlarımızı görmek için buraya tıklayın.