Konuk Odaları için İç Otel Mobilya Dekorasyonu Rehberi

Bazı konuklar, Sosyal medya fotoğrafları için sonsuz seçenek sunan ilginç, temalı otel odalarını tercih ederken, diğerleri her şeyden önce sadelik, alan ve konfora ihtiyaç duyar. 

Yine de çoğu misafir aynı fikirde olabilir - Palmiye koçak olarak düşüncemiz; otel odaları sadece dört duvar ve bir yataktan daha fazlası olmalıdır. 

İster oteliniz için yüksek sesli baskılar ve retro detaylar, ister büyük, yumuşak bir yatak ve derin bir küvetin lüksünü arıyor olun, tüm tasarım kutularınızı kontrol eden mobilyalar ve iç dekor bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Otelinizi kısıtlı bir bütçeyle dekore ederken bile stil ve atmosferden ödün vermeniz gerekmez. 

Palmiye koçak bunlar için sizlere ne öneriyor hadi gelin birlikte bakalım...


Odanın Havası

Otel Mobilya dekorasyonu için elbette otel konuk odaları rahatlığa odaklanmalı - ancak sadece bununla yetinilmemelidir. 

Bir otel misafir odasında kalmak, evden uzakta bir ev deneyimi sağlamalı ve rahatlamaya önem vermelidir. Özel bir konuttaki konuk odalarına benzer şekilde, otel konuk odaları davetkar, rahat bir sığınak olmalı ve konaklamanızı mümkün olduğunca eğlenceli hale getirmeyi amaçlamalıdır. Misafirlerinize kendi eviymiş gibi bir hava sağlanmalıdır.

Odalar, büyük pencereler, lüks banyo malzemeleri ve ultra yumuşak yataklar gibi şeyler aracılığıyla zen, sakin ve spa benzeri bir atmosfer yaratabilir. İyi bir otel odasının içi, misafirleri bir süre yerleşmek ve bir süre kalmak istemeye teşvik etmelidir. Misafirinizin eve dönmesi için can atmaması gerekmektedir, Mutlu müşteri, mutlu firma demektir.


Renkler

İstenilen atmosferi elde etmek için otel konuk odalarında bir renk şölenine bağlı kalınmalıdır. Otel odanız, çok sayıda canlı beyaz veya doğal ahşap özelliklerine sahip minimalist bir dekora sahipse, küçük bir renk sıçraması, diğerlerinden öne çıkması için tam da ihtiyaç duyduğu şey olabilir. Sade bir otel odası da hayal edilebilir, bu aslında telin genel havasına bağlı olarak değişmektedir.

Koyu kırmızılar, yanık portakallar ve erikler gibi sıcak renkler sıcak bir ortam yaratır ve romantik süitler için de mükemmeldir. Soluk maviler ve nane yeşilleri gibi daha soğuk tonlar, bir zen, meditatif havayı vurgular ve konukların rahatlayıp nefes almasına yardımcı olabilir. 


Doku

Otel Mobilya dekorasyonu için Doku mükemmel otel misafir odasını tasarlarken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer unsurdur. 

Birçok otel, gürültülü desenleri ve duvar kağıdını atlıyor ve bunun yerine, doku patlamaları olan basit bir renk paleti kullanıyor. Ahşap yatak başlıklarını, kalın örgü battaniyeleri, deri koltukları veya hasır mobilya aksanlarını düşünün.


Otel Odası Mobilyaları

Bir otel döşemek söz konusu olduğunda, konuk odaları için uyumlu görünen ve nispeten küçük bir alanda bir araya gelen doğru mobilyaları bulmak çok önemlidir. 


Yatak

Her otel odasında, iyi bir gece uykusunu ve ihtiyaç duyulan dinlenme ve rahatlamayı teşvik etmek için kaliteli çarşaflarla donatılmış geniş, rahat bir yatak bulunmalıdır.



Saklama Alanları

Depolamaya gelince, doğru odada valizler için bir bagaj standı, büyük bir şifonyer ve konaklama sırasında giysilerin saklanması için geniş bir dolap bulunmalıdır. 

Ahşap şifonyerler dayanıklıdır ve her odaya sofistike bir görünüm katabilir.


Oturma

Banklar, rahat sandalyeler ve kullanışlı bir çalışma masası da otel odalarının olmazsa olmazlarındandır. Verimli bir çalışma alanı oluşturmak için, dizüstü bilgisayar ve defterler için yeterince büyük bir masanın yanı sıra rahat bir ofis koltuğu, telefon ve bol miktarda priz olduğundan emin olun. 


Balkon

Otel odanızın bir balkonu varsa ve bunun için yer varsa, küçük bir bistro masa ve sandalye takımı ekleyin. Metal bistro sandalyeleri ve masalarının temizlenmesi kolaydır ve hava koşullarına dayanıklıdır. Ayrıca sabah kahvesi ve kruvasanın tadını biraz temiz hava alırken çıkarmak isteyen konuklar için harika bir oturma düzeni sağlarlar.


Ekstra Seçenekler

Diğer lüks mobilya seçenekleri şunları içerir:


  • ebeveyn banyolu jakuziler
  • şelale duşları
  • şömineler
  • Büyük, düz ekran TV'ler
  • çoklu aynalar


Otel Pencere Süslemeleri

Otel pencere uygulamaları, göz ardı edilmemesi gereken konuk odalarını döşemenin başka bir yönüdür. 

Büyük pencereler, özellikle tavandan tabana pencereler veya bir balkona açılan pencereler, herhangi bir otel odası için mükemmel tamamlayıcılardır. Bol miktarda doğal ışık alan ve estetik bir görünüm sağlayan büyük pencereler, doğada, içeride olma hissini davet edebilir. Doğal ışık , otel misafirlerinin ruh halini iyileştirebilen C vitamini ve serotonin seviyelerini artırır.

İş için seyahat eden ve garip saatlerde dinlenmeye ihtiyaç duyanlar için veya ziyaretçiler jet-lag'den muzdaripse, karartma perdeleri yatak odasını güzel ve karanlık tutacak ve odaya harika bir katkı sağlayacaktır. 


Ekstralar

Bazen bir otel misafir odasını özel kılan küçük şeylerdir. Bu kişisel dokunuşları veya dikkatlice düşünülmüş olanakları eklemek, bir otel odasını uygun bir yerden unutulmaz bir deneyime dönüştürebilir.

Banyodaki ekstralar şunları içerebilir:


  • Süslü banyo ve cilt ürünleri
  • Ekstra yumuşak havlular
  • Kabarık elbiseler
  • Saç kurutma makinesi


  • Tükenmez kalemler ve kurşun kalemler
  • Not defteri/kırtasiye
  • Çok sayıda kullanışlı şarj istasyonu

Yerel lezzet:


  • Yerel sanatçılar tarafından duvardaki sanat
  • İlginç sehpa kitapları

Diğer ekstralar:


  • Ütü ve ütü masası
  • Ekstra askılar
  • Geniş dolap alanı
  • Değerli eşyalar için dayanıklı kasa
  • Bagaj standları


Daha Önemli Hususlar

deal bir otel odası için bir tema ve estetik hedefler seçmiş olsanız bile, konfor, yüzeyleri kolayca temizleyebilme ve sterilize edebilme ve sürdürülebilir malzeme ve uygulamalar gibi göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli fikir daha vardır .


Konfor

Konforlu mobilyalar ve malzemeler , bir otel misafir odasının düzenlenmesinde önemli faktörlerdir. Yüksek ilmekli çarşaflara ve birden fazla ekstra yastığa sahip büyük bir yatak, rahat bir vaha yaratmanıza yardımcı olabilir.

Döşemeli koltuklar, iki kişilik koltuklar veya yastıklı banklar gibi rahat oturma seçenekleri, konuklar, arkadaşları ve aileleri için rahat bir atmosfer yaratmak için bir otel misafir odasına kolayca dahil edilebilir. Deri koltuklar ve kanepeler klasik, daha geleneksel bir otel odasına katkıda bulunurken, keten döşemeler daha rahat bir görünüm verebilir.


Temizlemesi Kolay

Otel konuk odalarındaki döşemeli kumaşlar, özellikle aileleri veya birden fazla kişiyi ağırlıyorsanız, leke tutmaz ve kolay temizlenebilir olmalıdır. Bireyler, temizlemesi gerekenin kendileri olmadığını bildiklerinde, dağınıklık konusunda biraz daha az dikkatli olma eğilimindedirler - bu nedenle temiz deriyi veya koltuk minderlerini, perdeleri ve çarşafları nasıl kolayca temizleyeceğinizi anlamak çok önemlidir. 


Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik sadece modern bir trend değil , hepimiz için bir yaşam biçimi olmalı. Şans eseri, birçok modern otel ve pansiyon sürdürülebilirliği benimsiyor ve çevre dostu malzemelere ve otel uygulamalarına odaklanıyor. 

Bir odanın banyo tezgahları ve dolapları gibi parçalarını yenilemek, bir otel misafir odasını yenilemek ve ona yeni bir hayat vermek için harika bir yoldur. Tamir işlemi, mobilyaları tamamen değiştirmekten daha fazla zaman ve maliyet tasarrufu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda aşırı depolama atıklarını önler ve otelinizin çevre dostu çabalarına yardımcı olabilir.


Otel Mobilya Dekorasyonu Sürdürülebilir seçenekler ayrıca şunları içerebilir:


  • Doğal aydınlatmalı büyük pencereler
  • Geri kazanılmış ahşap gibi doğal yapı malzemeleri
  • Yeniden kaplanmış eski mobilyalar

Otel Mobilya Dekorasyonu Rehberi Palmiye Koçak

Palmiye koçak ile iletişime geçerek her zaman Mobilyalarınız hakkında fikirler alabilirsiniz.