Klasik sandalye stilini diğer tasarımlardan ayıran detaylara verilen önem ve zarafet tutkusudur

Klasik bir mobilya senaryosunda, görkemli ama dengeli bir atmosfer elde etmek için her şey düşünülür ve hiçbir şey şansa bırakılmaz.

Palmiye Koçak, her yaşam ortamının olmazsa olmazı konfor ve rahatlıktan ödün vermeden bu estetik akımın gereklerine tam anlamıyla uyum sağlıyor.

Karşılamalardan bahsetmişken, bu yazımızda oturma odası mobilyalarına odaklanmak istiyoruz . Pek çok kişinin doğal karşıladığı ama aslında özel ilgiyi hak eden bir konuyu tartışacağız: sandalyeler.

Rahatlığın ve ziyafetin simgesi olan bu mobilya aksesuarları , masa ile birlikte salonun kalbi olan yemek takımını ve kişisel okuma alanlarınızı oluşturmaktadır.

Bu odanın kompozisyonunu tamamlayacak sandalyeleri seçmeden önce hangi unsurlara dikkat etmeniz gerektiğini gelin hep birlikte görelim.

.

Klasik sandalye seçimi Hakkında Bilmeniz gerekenler

Sandalyeler, oturma odası mobilyalarının ayrılmaz bir parçasıdır . Gözden kaçamazlar ve iç tasarıma bir bütünlük dokunuşu eklemek için gereklidirler.


Mobilyalarınız için en iyi stil seçimini yaparken göz önünde bulundurmanız gereken 3 ana faktör:

  1. Oturma odası için seçilen koleksiyonun tarzının değerlendirilmesi
  2. İnce kumaşlarla tamamlanmış sandalyeleri tercih edin
  3. Oda paletiyle eşleşen kumaşları seçme

Hadi daha yakından bakalım. 

1. Oturma odası için seçilen koleksiyonun stilini değerlendirmek

Bir iç tasarım projesinde öncelikle bir planlayıcı veya tasarımcı ile bir moodboard oluşturmak gerekir , böylece tüm evin dekor tonunu ayarlayabilirsiniz.

Moodboard'a bağlı olarak, oturma odası tasarımını tamamlayacak potansiyel döşeme elemanlarının özellikleri gözden geçirilecektir.

Her mobilya parçasının tüm düzenlemeye estetik bir süreklilik hissi vermesi önemlidir, bu nedenle evinizi döşemek istediğiniz stili düşünmeniz gerekir .

Klasik sandalye seçimi için, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli seçenekler sunar:

neoklasik

Art deco

Rönesans

Barok

imparatorluk


2. İnce kumaşlarla tamamlanmış sandalyeleri tercih edin

Her odayı genel olarak giydirecek estetik tip belirlendikten sonra, projenin kalbine geçmek gerekir.

Yemek takımını hangi sandalyelerin tamamlayacağına karar vermek, klasik tarzda malzeme ve kumaşları yansıtması gerektiği için dikkatle verilmesi gereken bir karardır .

Aslında, klasik sandalye seçimi az ya da çok uygun olan kumaş türleri vardır . Görsel etki, rafine dokular ve saran tutarlılık , en iyi kumaşların özellikleridir ve bu nedenle klasik bir tasarım ortamı için en uygundur.


3. Oda paletine uygun kumaşları tercih etmek

Oturma odasındaki sandalyeleri kaplayacak kumaş seçiminde de renk ve desen merkezi bir rol oynuyor. Bu nedenle, tüm mobilya konseptini tanımlamak için tasarlanan renk şemasına saygı duymak önemlidir.

Odanın renk şemasına uyan değerli kumaşları seçmenizi tavsiye ederiz . Bu nedenle, bazı altın veya gümüş vurgulu tonları seçtiğinizden emin olun.

Ardından, oturma odasında özel bir atmosfer yaratmak için ideal olan kaliteli kumaşlardan oluşan bir seçki.


Kadife

Dokunma ve görmede hoş bir etki için okşayan ve saran dokuya sahip bir kumaş.

Kadife , koltuğa zengin, kaliteli bir görünüm kazandırmasının yanı sıra , işlemelerinin yanardöner yansımaları ve yoğun tonları sayesinde göz alıcıdır .

Bazı Klasik sandalye seçimi ile oturma odası son derece zarif ve zengin görünecektir.


Lampalar

Lampas, brokara benzer ve sandalyelere yeni ve son derece rafine bir görünüm kazandırabilen değerli bir kumaştır.

Lampas işleme, iki çözgü ve birkaç atkı içerir; bu ayrıntılar, onu her şeyden önce, kesintisiz karışık ipliklerle dolu bezemesiz tarafı ile tanınır kılar.


yün ve keten

Yün ve keten, sandalyelere her zaman çok yönlü ve zarif bir görünüm veren doğal kökenli malzemelerdir .

Diğer kumaşlarda olduğu gibi geniş bir renk yelpazesine sahip olan bu kumaşlar, klasik tarzı hatırlatan desen ve işlemelerle tamamlanmıştır.


Pamuk

Yumuşak, taze ve doğal bir elyaf . Pamuğun en kalitelisi, en iyi işleme için kullanılan, uzun ipeksi bir elyafla karakterize edilen Sea Island'dır.

Düz renkleri ve çeşitli desenleri bulunan pamuklu kumaşlar, oturma odası sandalyelerini son derece çok yönlülükle giydirerek , sade ve temel görünümüyle öne çıkıyor.


Saten

Bu, görünüşte son derece parlak ve dokunuşta pürüzsüz, düzgün bir dokumaya sahip bir kumaştır .

Harika görsel etki ve baştan çıkarıcı yansımaların parlaklığıyla tanınan bu kaliteli kumaş, düz renklerin yanı sıra değerli baskılar ve nakışlarla süslenmiş olarak da mevcuttur.


Brokar

Brokar, kıvrımlı çizgilerle altın veya gümüş kabartma desenler ve nakışlar oluşturmak için kakmalar ve ek iplikler ile karmaşık işleme ile pürüzsüz veya dokulu bir arka plan ile karakterize edilir .


Değeri tartışılmaz bir kumaştır. Brokar kaplı sandalyeler her yönden güzeldir : en basit baskılardan süslemeler, arabeskler, çerçeveler, akantus yaprakları ve güçlü bir klasik çekiciliğe sahip diğer çiçek desenleri gibi daha karmaşık tasarımlara kadar.


Şam

Damask , her iki yüzündeki büyüleyici parlaklığı ve eşsiz dokusuyla satenden farklıdır.

Bu iki kumaşı birbirinden ayıran bir başka karakteristik özellik daha vardır: yanların kullanılması. Saten ile sadece daha parlak taraf kullanılabilirken, damask ile her iki taraf da kullanılabilir .


Klasik sandalye seçimi: yemek odanızın gerçek kahramanları

Bu küçük kılavuzda, oturma odanız için klasik tarzdaki sandalyeleri seçerken göz önünde bulundurmanız gereken ana faktörleri sunduk.


En zorlu gereksinimleri karşılamak için Arredoclassic, koltuklarınızı kaplamak ve kişiselleştirmek için geniş bir kumaş yelpazesi sunar . Evinizin her köşesi sizden ve zevkinizden bahsetmeli.

Seçtiğiniz çözümler aslında estetik tercihlerinizi karşılamalı ve yemek takımını kusursuz bir şekilde tamamlamalıdır.

Tavsiyemize uyun ve seçiminizi yapın!

Yukarıdaki yönergeleri dikkate alarak, kendiniz ve çevreniz için doğru seçimi yapacaksınız.